Adanaspor ‘Play-off’u Düşünüyor

TFF 1. Lig ' de mücadele eden Adanaspor ' da yüzler gülüyor. Özellikle ligin ikinci yarısıyla birlikte aldığı başarılı sonuçlarla ' zirve yarışı ' na ortak olan Toros Kaplanı, şimdiden ' Play-off ' u düşünmeye başladı.
Süper Lig Adanaspor Elazığspor Kayseri Erciyesspor 


Ligin ilk yarısında oynadığı 12 maçta sadece 4 beraberlik alıp, 2 kez de rakipleriyle puanları paylaşan Turuncu-Beyazlılar, 6 karşılaşmadan da sahadan boynu bükük ayrıldı. Attığı 14 gole karşılık, meşin yuvarlağı 15 kez kalesinde gören Adana temsilcisi, topladığı 14 puanla da 18 takım içerisinde kendisine ancak 12. sırada yer bulabildi. Ligin ikinci yarısındaki 12 müsabakada periyotta bambaşka bir Adanaspor göze çarpıyor.

12 maçlık seride Toros Kaplanı 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 de yenilgi alırken, attığı 14 gole karşılık, rakiplerine 8 kez gol sevinci yaşama izni verdi. Topladığı 20 puanla tüm dikkatleri üzerine çeken Güney ekibi, özellikle lider Elazığspor ' u 2-0 ' lık skorla geçip, takipçisi Kasımpaşa ile deplasmanda 1-1 berabere kalırken, kendisi gibi ' Play-off ' mücadelesi veren Kayseri Erciyesspor ' u da 2-1 ' lik skorla yenerek, ' zirve yolu ' nda önemli bir avantaj sağladı.

“BU KADAR HIRSLI BİR EKİBİN MAÇ KAZANMAMASI MUCİZE OLUR”

Teknik Direktörü Levent Eriş, ligin ikinci yarısıyla birlikte bambaşka bir Adanaspor oluşturduklarını ifade ederek, “Takım olgusu ve kazanma arzusu çok değişti. Bir takım için kazanma arzusu çok önemli ve Adanaspor da artık sahada kazanmak için mücadele ediyor. Pes etmeyen, mücadele eden bir takım var artık karşınızda. Bu kadar hırslı futbolculardan oluşan bir ekibin maç kazanmaması mucize gibi bir şey olur. Böylesi bir takımın başında olduğum için çok mutlu ve gururluyum. Ligin ikinci yarısıyla birlikte ortaya konulan bu tabloyu, lig sonuna kadar sürdürmek istiyoruz” dedi. Ligde artık ' final haftaları ' na girildiğini ve bu kritik süreçte puan kaybetme gibi bir lükslerinin de olmadığının altını çizen Eriş, performans anlamında da ' Play-off ' ta zirve yapıp, Adanaspor ' u ' Süper Lig ' e çıkartabilmek için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaklarının altını çizdi.
10 Nisan 2012 Salı günü yayınlandı