Adanaspor Finalde

Bank Asya 1. Lig Play-off Yarı Final rövanş maçında Çaykur Rizespor, ilk maçta 3-1 yenildiği Anadaspor ' a evinde de 1-0 mağlup olarak Süper Lig şansını kaybetti. Finale çıkan taraf Adanaspor oldu.
Bank Asya Rizespor Süper Lig Adanaspor 


Akhisar maçında yaşanan olaylardan dolayı 2 maç seyircisiz oynama cezasına çarptırılan Çaykur Rizespor ' un tribünlerinde sadece bayan ve çocuk taraftarlar vardı. Maç sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş kazanarak yarı finale gelmelerinin kendileri için anlamlı olduğunu belirterek, “İlk maçta yakaladığımız avantajlı skoru alıp gitmeyi hedeflediğimiz bir müsabakaydı. Bu nedenle Rizespor ' un ilk devre baskısına maruz kaldık. Bu baskıyı da bekliyorduk. Böylede oynaması gerekiyordu. Bizde bu nedenle oyunu geride kontrol ederek karşıladık. İkinci devre baskı yaparak, Rizespor ' un baskısını kırma adına yaptığımız hamlelerde doğru olunca istediğimiz golü bulduk. Oyunda da dengeyi kurunca turu geçen taraf olduk. Yenerek buralara gelmek son derece önemli ve anlamlı ' dedi.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Giray Bulak ise Adanaspor'u tebrik ederek, “Öncelikle çocuklarımızı, kadınlarımızı tebrik ediyorum. Bize bugün müthiş destek verdiler. Sağ olsunlar. Çok yürekli çıktılar. Ardından Adanaspor Kulüp Başkanını, Levent hocayı ve oyuncularını tebrik ediyorum. Kendilerine başarılar diliyorum. İnşallah lige çıkarlar. Şehir ' e de bu yakışır. Konya ve Kasımpaşa da Süper Lig ' e yakışacak takımlar. Hak eden çıksın ' dedi.

Adanasporlu futbolcu Yaser, iki takım içinde iyi bir maç olduğunu belirterek, “İki takımda ki arkadaşlarımı da tebrik ediyorum. Güzel mücadele oldu. Tur atlayan biz olduk. Bunun için sevinçliyiz. Özellikle Rizespor Başkanını ve hocasını tebrik ediyorum. İnanılmaz centilmence bizi karşıladılar ' diye konuştu.

Adanaspor'un kale bekçisi Zülkif yaptığı açıklamada, ' Çok baskılı, çok iyi oynayan bir Rizespor ile karşılaşacağımı iyi biliyorduk. Ona göre çalışıp ona göre motive olduk. İlk maçta aldığımız 3-1 ' lik skor bizi rehavete itmedi. İnandık. Finale kalacağız dedik ve başardık ' ifadelerini kullandı.

Çaykur Rizesporlu futbolcu Engin artık her şeyin geride kaldığını belirterek, ' Sonuç olarak sezon, iyisi ile kötüsü ile hatası ile başarısı ile bitti ' dedi.Sezer ise hiç hak etmedikleri bir sonuç aldıklarını belirterek, ' Hiç hak etmediğimiz ve istemediğimiz bir sonuç ortaya çıktı. İlk finali kaybetmiştik. Bu finali de kaybetmek istemiyorduk. Bakıldığında oyuna iyi başlamıştık.

Gerçekleştirdiğimiz ataklarda bunun göstergesi ' açıklamasında bulundu.
23 Mayıs 2012 Çarşamba günü yayınlandı