Adana Demirspor 4-2 Adanaspor

İlk maçında oyuncularının kendisine galibiyet hediye ettiğini aktaran Uğur, “Demirspor için zor ve anlamlı bir maçtı. Oyuncuların isteklerimizi sahaya yansıtmaktaki arzuları bizi gelecek için çok mutlu etti. Önemli bir galibiyet aldık, maç kazanamama psikolojisini de aştık.” dedi. Adanaspor karşısında alınan galibiyetin çok anlamlı olduğunu vurgulayan Mustafa Uğur, “İlk yarıda oynanan futbol keyif vericiydi. İkinci yarı tabiî ki daha önceki maçlarda alınan sıkıntılı skorların oyuncular üzerindeki endişesi vardı. Adanasor bu ligin iyi takımlarından biri. İkinci yarı çok mücadele ettiler ve 2 gol attılar. Çok arzulu istekliydiler. Ama sahada ne istediğini bilen ve bunu alan takım olduğumuz için mutluyuz. Oyuncularımızın mental olarak hazırlanması için etkili olduk. Kalitelerinden yana endişemiz yoktu, rahat oynamaları sahaya yansıdı. Bizim mantalitemizin oyuncular tarafından kabul görmesi önemliydi. Üç –dört günlük süreçte ekstra istediklerimizi sahada görmedik. Daha çok çalışarak 90 dakika kararlı arzulu bir takım olacağız. “ diye konuştu.
Adanaspor Futbol Sporu 


Adana Demirspor ' un yabancı oyuncularından Lawal, çok önemli bir maçı kazandıkları için mutlu olduğunu söyledi. Laval, “Kadroya girme şansı buldum. İlk maçımda galip geldik, önemli bir galibiyet aldık. Benim için zor oldu. Zor bir ligde oynuyoruz. Umarım bundan sonra da iyi oyunumuzu sürdürürüz. “ şeklinde konuştu.

Adana Demirspor ' un ilk golünü atan Erçağ ise iyi başladıkları maçı ilk yarıda attıkları gollerle kazandıklarını kaydetti. Bu sezon ilk defa öne geçtiklerini hatırlatan Erçağ, “Öne geçmemizle birlikte 4 ' ü bulduk. İkinci devre biraz skoru koruma tavrına girdik. Allaha şükürler olsun galip geldik. Bu maçın önümüzdeki galibiyetlerin habercisi olmasını diliyorum. Anlamlı bir galibiyet aldık. Arkadaşlarımı kutluyorum.“ ifadelerini kullandı.

Şaka gibi bir ilkyarı oynadıklarını ifade eden Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş ise çok şaşkın olduklarını belirtti. Çok iyi hazırlandıklarını dile getiren Levent Eriş, “Futbol un cazip tarafı bu. 3. dakikada öne geçecektik, ama ardı ardına bireysel hatalardan yediğimiz goller bizi oyundan kopardı. İkinci yarı oyuna tutunmaya çalıştık iki gol bulduk ama gerisini getiremedik. Çok üzgünüm. 1.5 yıldır buradayım bu günkü kadar üzüldüğümüzü hatırlamıyorum. Mağlubiyetten ziyade böyle bir günü Adanaspor taraftarlarına yakıştıramadık. Ben kendi adıma çok özgünüm ve özür diliyorum, yarın başkanla bir değerlendirme yapacağız. Kaldırabileceğim bir skor değil, antrenörlük hayatımda alışık değilim böyle maçlara. Geçen senede final müsabakasını kaldıramadık bazı arkadaşlarımızın bu yönde eksiklikleri var. Final başka bir şey bu maçta bir finaldi bizim için. Birazda şanslıydı rakip, vurdukları her top gol oldu. 5 maçta iki gol yemişken bu gün 45 dakikada 4 gol yedik. Mağlubiyetin faturası banadır.” açıklamasında bulundu.

Adanasporlu Fevzi ise maçın öneminin bilincinde olduklarını ancak çok amatörce goller yediklerini belirterek “Bir şehrin iki takımını anlattığı bir maçtı, amatörce goller yedik. Böyle pozisyonlar rakibe vermemiş orta sahayı boş bırakmamıştık. Bunun da altından kalkacağımıza söz veriyorum. Tavşanlı maçını alarak telafi edeceğiz.” diye konuştu.

Adanaspor oyuncusu Sedat Ağçay ise şunları söyledi: “Maç başında bulduğumuz pozisyonu değerlendiremedik. Öne geçseydik her şey farklı olabilirdi. Sonra şanssız goller yedik maçı çevirmek için risk aldık. İkinci yarıda maçı çevireceğimiz düşündük ama 2 golden fazlasını bulamadık. Üzgünüz”

Adana Demirspor 4 - 2 Adanaspor Maç Sonucu


8 Ekim 2012 Pazartesi günü yayınlandı