8. Uluslararası Tarihi Kent Koşusunu Chala Lelisa Debele Ve Chaltu Tafa Waka Kazandı

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Uluslararası Tarihi Kent Koşusu ' nu erkeklerde Etiyopya'dan Chala Lelisa Debele, bayanlarda ise vatandaşı Chaltu Tafa Waka kazandı.
Kenya Etiyopya Kayhan Mustafa Dündar Osmangazi Belediyesi 

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun faaliyet takviminde yer alan Tarihi Kent Koşusu, sabah saat 09.00'da tarihi surlar bölgesinde bulunan Saltanat Kapı'dan başladı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, önce 15 kilometrelik kent koşusunu başlattı, ardından 4 kilometrelik halk koşusu gerçekleştirildi.Kent koşusunda 30'u yabancı 800 sporcu büyük mücadele verirken, halk koşusuna ise yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Saltanat Kapı'dan başlayan koşu, Muradiye Külliyesi, Atatürk Köşkü, Çekirge Meydanı, Kükürtlü Caddesi, Kaplıca Caddesi, İpekiş Fabrikası, Altıparmak, Fomara, Haşimişcan Caddesi, Ördekli Hamamı, Gökdere Bulvarı, Irgandı Köprüsü, Kayhan Caddesi, Hanlar ve Hisar bölgesi güzergahından ilerleyerek Fetih Kapısı'nda son buldu.

Kent koşusunda, Etiyopya'dan Chala Lelisa Debele 43 dakika 53 saniyeyle birinci olurken, aynı ülkeden Wabi Goytabi Teftiye 44 dakika 31 saniyeyle ikinci, Kenya'dan Moses Too ise 45 dakika 10 saniye ile üçüncü oldu.

Bayanlarda ise Etiyopyalı Chaltu Tafa Waka 49 dakika ile altın madalya kazandı. Aynı ülkeden Selamie Getnet Kassa 49 saniye 7 saniye ile ikinci, Kenya'dan Jascar Jemutaj Kanta 52 dakika 10 saniye ile üçüncü geldi. Türk sporcu Burcu Büyükbezgin, 52 dakika 39 saniye ile yarışmayı dördüncü sırada yer aldı.
14 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı