62 Yıl Sonra Madalyalarına Kavuştular

Aydın ' ın Nazilli ilçesinde 3 Kore gazisine madalya ve beratları takdim edildi. 3 Kore gazisinden hayatını kaybeden 2 Kore gazisinin madalya ve beratını eşleri aldı. 62 yıl sonra gelen beratı eşlerinin görmediğini söyleyen gazi eşleri ise duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Nazilli Alzheimer Gündüz Bakım Evinde düzenlenen törene Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Karataş, gaziler, aileleri ve Alzheimer hastaları katıldı. Alzheimer hastaları ve Gazilerin ellerini öperek uzun süre sohbet eden Başkan Alıcık, uzun yıllar sonra Kore gazilerine madalyalarına kavuşmalarını sağlayan Türkiye Muharip Gaziler Derneği ' ne teşekkür etti.
Gaziler Karakaya Kıbrıs Alzheimer İngilizce 


“62 YIL SONRA KORE ELÇİLİĞİNDEN ALINDI”

Gazilerin, Kore ' ye parmakları kınalı olarak gönderildiğini hatırlatan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Hasan Karataş; “Kore ' den dönüldüğünde gazilerimiz madalyalarını alamadığı için içlerinde bir eksiklik vardı. Ama Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Merkezince 62 yıl sonra Kore elçiliğinden alınarak bizlerin aracılığıyla kendisine ulaştırıldı. 62 yıl sonra gelen madalya ve beratı da gönlümüzün gazisi Başkanımız Haluk Alıcık ' a nasip oldu” dedi.

“GAZİ VE ŞEHİTLİK MERTEBELERİNİ ÖĞRETMEMİZ LAZIM”

Gaziler ve Şehitler bizim gözbebeğimiz diyen Başkan Alıcık; “Şehitlerimizi ve gazilerimizi unutmamız lazım. Bu çok önemli çünkü Atatürk ' ün emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkacak genç nesilleri gazi ve şehitlik nedir mertebelerini öğretmemiz lazım. Kıbrıs ' ta, Kore ' de ve Güneydoğu ' da ağabeylerimiz, babalarımız gidip savaştılar ve bazıları gazi bazıları ise şehit oldu. Vatan mücadelesi için bu fedakarlığı yapan gazilerimizi unutmayan Türkiye Muharip Gaziler Derneği ' ne de çok teşekkür ediyorum” dedi.

“MADALYA, ROZET VE BERAT TAKDİM EDİLDİ”

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Hasan Karataş Kore gazisi 81 yaşındaki Mehmet Karakaya ' ya, 77 yaşındaki Kore Gazisi eşi Ayşe Gökbudak ' a ve 65 yaşındaki Kore gazisi eşi Meryem Kaya ' ya madalya, berat ve rozet takdim edildi. Korece, İngilizce ve Türkçe yazılı beratta; ' Kore savaşı sırasında sizin ve ülkemizin, Kore Cumhuriyeti ' nin hürriyeti ve demokrasisinin korunmasında göstermiş olduğu yardımlardan dolayı, Kore Halkı adına sonsuz teşekkürlerimi sunmaktan onur duyuyorum. Özgür ülkemizin yeniden kurulması için, aziz fedakarlığınızın hatırasını kalbimizde daima muhafaza edeceğiz. Minnet dolu takdirlerimizle, değerli katkılarınızdan dolayı, sizi, Kore Cumhuriyeti halkının bütün iyi dilekleriyle ' Barış Büyükelçisi ' ilan etmekten onur duyuyor, iki ülke arasındaki saygı ve dostluğun gelecek nesillere örnek olacak şekilde ebediyen devam etmesi umuduyla, size bu Savaşa Katılma Madalyası ile Belgesini sunuyorum ' ifadeleri yer alıyor.
11 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı