41. Türkiye Paraşüt Şampiyonası

Selçuk Efes Havaalanı Paraşüt Atlayış Merkezinde gerçekleşen 41.Türkiye Paraşüt Şampiyonası ödül töreni ile sona erdi.Selçuk Efes Havaalanı Paraşüt Atlayış Merkezinde düzenlenen ödül törenine THK Nenel Başkanı Osman Yıldırım, Türkkuşu Genel Müdürü Serhat Büyükayan, Türkkuşu Genel Müdür Yardımcısı Bekir Akyüz, THK İzmir Şubesi Müdürü Hami Gürtunca, Selçuk Efes havaalanı meydan Müdürü Muzaffer Karaca, komite üyeleri, hakemler, şampiyonaya katılan yarışmacılar ve vatandaşlar katıldı.
Avrupa Efes Koçak Hayko Cepkin Osman Yıldırım 


Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan törende THK Üniversitesinde öğrenim gören Umut Ekin Erbil, amatör sporcular adına bir konuşma yaptı. THK Üniversitesinde okumaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten genç öğrenci; “İyiki THK Üniversitesinde okuyorum ve iyi ki bugün buradayım” dedi.

THK Genel Müdürü Osman Yıldırım, Paraşüt Şampiyonasının havacıların buluştuğu çok güzel bir bayram olduğuna vurgu yaparak; “ben öncelikle bu şampiyonaya katılan tüm sporcularımızı kutluyorum ve bu sporun daha da yaygınlaşmasına inanıyorum. Ben bu sporun ülkemizin her alanında yapılmasında ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki dönemlerde yeni açılan eğitim merkezlerimizde bu şampiyonalarımızı yaparız. Bu sporda ne kadar çok yayılsak, ne kadar çok antrenman yaparsak Avrupa ve Dünya şampiyonalarında ülkemizi temsil edeceğimize inanıyorum. Bu anlamda dereceye giren tüm takımlarımızı ve sporcularımızı kutluyor, saygılar sunuyorum” dedi.İki kategoride yapılan, toplam 15 takımın ve 67 sporcunun katıldığı 41.Türkiye Paraşüt Şampiyonasında dereceye giren takımlara ve sporculara madalya ile kupa verildi. Ödülleri THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, Türkkuşu Genel Başkanı Serhat Büyükayan ve Takım hakemleri verdi. Şampiyonada ayrıca Amatör ferdi hedef sıralamasında dereceye girenlere de ödül verildi.

41.Türkiye paraşüt Şampiyonasında dereceye giren takım ve sporcuların isimleri şöyle:

FS Takımları: TSK -A (METEOR) Türk Silahlı Kuvvetleri 80 puanla birinci, TSK-B 60 puanla ikinci ve İNÖNÜ takımı 49 puanla üçüncü oldu.
Ferdi hedef sıralamasında; Cengiz Koçak birinci, Bestan Babaoğlu ikinci, Mustafa Buluş üçüncü oldu.
Takım derece sıralamasında Erdinç Köroğlu birinci, Alptekin Ergüden ikinci ve Mustafa Buluş üçüncü oldu.
41.Türkiye Paraşüt şampiyonasına bu yıl yarışmacı olarak katılan şarkıcı Hayko Cepkin ise dereceye giremedi.

Hayko Cepkin Hakkında
Özel Getronagan Ermeni Lisesini bitirdikten iki sene sonra Mimar Sinan Üniversitesi'nde şan, solfej ve piyano dersi almaya başladı. Çeşitli yerlerde de piyano ve armoni dersleri gördükten sonra da 1997 yılında profesyonel müzik kariyerine başladı.İlk albümü Sakin Olmam Lazım ile iyi bir çıkış yapan Hayko ikinci albümü Tanışma Bitti ile de hayran kitlesini arttırdı.Son olarak 3.albümü Sandık ile daha geniş alanlara yayıldı. İlk albümü olan Sakin ...
devamı
21 Eylül 2012 Cuma günü yayınlandı