Yalçın Akdoğan'dan Ahmet Türk'e: Millet isterse barajı geçerseni

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Star Ana Haber ' de Nazlı Çelik ' in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Başbakan Yardımcısı Nazlı Çelik Star Ana Haber Yalçın Akdoğan Ahmet Türk 


İlk olarak Hakan Fidan ' ın istifasını değerlendiren Akdoğan, “ Hakan Fidan çok değerli hizmetleri olan bir arkadaşımız. Kişisel bir tercihtir” dedi.

Hakan Fidan ' ın istifasının ardından çözüm sürecinin ilerleyişi hakkında da açıklamalarda bulunan Akdoğan, “ Şunu bilmemiz lazım bu tür süreçler kişilere endeksli değildir. MİT ' te herhangi bir sıkıntı olmaz. Çözüm süreci zaten sadece istihbarat örgütünün faaliyetleri üzerinden yürümüyor. Hem paralel yapı ile mücadele hem de çözüm süreci devlet politikası olmuştur. Ne çözüm sürecinde bir sıkıntı olur ne de paralel yapı ile mücadele akamete uğrar. Hakan Fidan MİT ' de gerçekten yapısal bir dönüşüm gerçekleştirdi. Kişilere endekslememek gerekir” diye konuştu.

AKDOĞAN ' DAN AHMET TÜRK ' E TEPKİ

Mardin Büyükşehir Eş Başkanı Ahmet Türk ' ün ' Seçim barajına takılıp seçilmezsek bu vebal devletindir” açıklamasına tepki gösteren Akdoğan, “ Seçim barajını geçirtmek devletin sorunu mudur yoksa vebali midir. Bu çok sorumsuzca bir açıklama. Millet isterse barajı geçerseniz. Bunu şantaja, tehdide çevirmek demokrasiye inanmamaktır” dedi.

Nazlı Çelik Hakkında
ABD'nin Boston sehrinde Emerson College'da hem televizyon hem psikoloji alanında eğitim gördü. Türkiye'ye döndükten sonra uzun süre muhabirlik ve programcılık yaptı. Çelik, 1999 yılında NTV'de başladı. 2002 yılında Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığının davetlisi olarak Beyaz Saray ve Pentagon gezilerini içeren bir eğitim gördü. 2005 yılında Erdoğan Aktaş'la beraber Kenan Işık döneminde Star TV'ye geçti ve 2006 yılından beri Star Hab...
devamı
9 Şubat 2015 Pazartesi günü yayınlandı