Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan Kimdir?

Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan Kimdir? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabinede yer alan isimleri açıkladı.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina'da düzenlediği basın toplantısında yeni kabinede yer alan isimleri açıkladı. Başbakan Erdoğan, kabinede 10 değişikliğin söz konusu olduğunu belirterek, ' Kabine üyelerimizin değişikliğiyle alakalı ay sonu itibarıyla bunu yapabileceğimiz daha önce açıklamıştım. Arkadaşlarımın bir kısmı mevcut gelişmeler nedeniyle görevlerinden affını istediler, bir kısmı zaten adaylıklarıyla ilgili bakanlıklarından aynı şekilde ayrılmış oluyorlar. Bir kısmı takdirim içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımıza teklif ettiğim kendilerinin de onadığı bir değişiklik oluyor. Başbakan Yardımcılığına Bekir Bozdağ'ın yerine Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Adalet Bakanlığı'na Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na, Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu AB Bakanlığı'na, Kocaeli Milletvekili Fikri Işık Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na, İstanbul Milletvekili İdris Güllüce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na, Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi Ekonomi Bakanlığı'na, Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç Gençlik ve Spor Bakanlığı'na, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala İçişleri Bakanlığı'na, Karaman Milletvekili Lütfü Elvan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na geliyor ' dedi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan 


Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan Kimdir?


1962 Karaman doğumlu. Maden Yüksek Mühendisi, Ekonomist ve Planlamacı.İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesini bitirdi. İngiltere'de Leeds Üniversitesinde maden ve yöneylem araştırması alanında, ABD'de Delaware Üniversitesinde ekonomi dalında yüksek lisanslarını yaptı.

Etibank'ta yüksek mühendis olarak göreve başladı. DPT'de planlama uzman yardımcısı, uzmanı, Kalkınmada Öncelikli Yöreler Daire Başkanlığı ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu.OECD Kırsal Kalkınma Grubu Başkan Yardımcılığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve AB Müzakere İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyesi olarak görev yaptı.

2007 yılında DPT Müsteşar Yardımcısı iken AK Parti'den milletvekili seçilen Elvan, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanlığı, Türkiye Macaristan Dostluk Grubu Başkanlığı ve Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Türkiye Temsilciliği görevlerinde bulundu.2011 seçimleriyle yeniden Meclis'e giren Elvan, halen Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevini yürütüyordu.
26 Aralık 2013 Perşembe günü yayınlandı