TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır: ABD bu saldırıyı yapmayabilir

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, NTV ekranlarında Suriye'ye müdahale planına ilişkin dikkat çeken yorumlarda bulundu.
Dışişleri Komisyonu Birleşmiş Milletler Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Volkan Bozkır Güvenlik Konseyi 



Diplomaside her türlü alternatifi göz önünde bulundurmak lazım diyen Bozkır, '' Başarısız olacak diye bir adım atmamak diplomaside yanlış olur. Ve sanıyorum bu çabaların amacı da o. Çünkü bu çabalar akamete uğradığı takdirde o zaman geri silahlı müdahale opsiyonu kalıyor. Sanıyorum özellikle Amerika kamuoyundan gelen reaksiyon ve Avrupa kamuoylarından gelen reaksiyon yani bir savaşa girmek, bir silahlı operasyona girmek hem Amerikan yönetimini hem daha önce çok hevesli gözüken İngiltere ve Fransa yönetimlerini frene basma konumuna getirmiş durumda'' diye konuştu.


Bozkır, '' Ama burada meşhur bir Rus diplomasisiyle karşı karşıyayız. Rus diplomasisi Rus satrancı gibi oynar bunu ve karşı tarafı da Rus ruleti oynamaya sevk edecek çok mahir bir yönetimle bu işi yürütür. Burada da son anda bu hamleyle kimyasal silahların teslimi o sayede de bir saldırı yapılmaması önerisi aslında hem zaman kazandırma açısından hem de herkese kulağa hoş gelen yönüyle bir müddet için geçerli olabilir. Fakat öyle anlaşılıyor ki; bunun Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararıyla teçhiz edilmesi noktasına gelinemeycek ''
ifadelerini kullandı.

Amerika'nın bu saldırıyı erteleyebileceğini de söyleyen Bozkır, ''ABD İngiltere'nin yaptığı gibi 'denedim olmadı' diyebilir'' dedi.

11 Eylül 2013 Çarşamba günü yayınlandı