TBMM Başkanı İsmail Kahraman: 'Yürürlüğe girecek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile TBMM'nin görev ve yetkileri yeniden tanımlanıyor ve güçlendiriliyor. Böylece TBMM yasamaya odaklanacak ve denetim görevini daha güçlü şekilde yapacaktır'

Başkan Kahraman açıklama

( ANKARA ) TBMM Başkanı İsmail Kahraman: "Yürürlüğe girecek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile TBMM'nin görev ve yetkileri yeniden tanımlanıyor ve güçlendiriliyor. Böylece TBMM yasamaya odaklanacak ve denetim görevini daha güçlü şekilde yapacaktır" ANKARA
15 Temmuz Darbe Girişimi Teknoloji Darbe Girişimi Saldırı Sivil Savunma 


- Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, "Yürürlüğe girecek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile TBMM'nin görev ve yetkileri yeniden tanımlanıyor ve güçlendiriliyor. Böylece TBMM yasamaya odaklanacak ve denetim görevini daha güçlü şekilde yapacaktır" dedi.
TBMM Başkanı Kahraman, TBMM Tören Salonu'nda gazetecilerle bir araya geldi. Kahraman, 15 temmuz darbe girişimine ilişkin olarak, TBMM'nin ikinci kez gazi unvanı aldığını belirterek, 16 saat içinde darbe girişiminin önlendiğini ifade etti.
Kahraman, Anayasa değişikliğinin 16 Nisan'da halk oylaması ile kabul edildiğini kaydeden Kahraman, "Yürürlüğe girecek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile TBMM'nin görev ve yetkileri yeniden tanımlanıyor ve güçlendiriliyor. Böylece TBMM yasamaya odaklanacak ve denetim görevini daha güçlü şekilde yapacaktır. Kuvvetler ayrılığı ilkesi gereği, kanun teklifleri milletvekilleri tarafından verilecek ve milletvekillerinin yasama faaliyetlerine daha etkin şekilde katılımı sağlanacaktır. Sistemin en önemli gayelerinden biri de yasama-yürütme-yargı erklerinin yetki ve sorumlulukları netleştirerek, yönetimde istikrarı tesis etmektir. İstikrarlı bir dönem başlayacaktır, koalisyon pazarlıklarının yapılmadığı, Bakanlıkların paylaşılmadığı bir doneme gireceğiz" dedi.
Kahraman, TBMM'de yapılan çalışmalardan bahsederek, "A ve B Blokların yıkılması sonrası oluşan inşaat sürecinde cami geçici olarak kapatılmıştı. Bu süreçte yoğun talep ve ihtiyaç dolayısıyla iki mescit açıldı. 18 Mayıs Cuma günü TBMM Camisi yeniden ibadete açılacaktır" ifadelerini kullandı. TBMM'nin güvenliğine yönelik çalışmalar yapıldığını aktaran Kahraman, "15 Temmuz menfur darbe girişimi sonrası, güvenlik konseptinin değişmesi sebebiyle yeni güvenlik önlemleri ve tedbirleri alınarak, teknoloji destekli üst düzey güvenlik önlemleri alındı. Günümüz sivil savunma şartlarına uygun, her türlü afete ve saldırıya karşı mevcut sığınaklar donanımlı ve fonksiyonel hale getirildi.
360 derece dönebilen Anti Drone Sistemi kuruldu. Siber saldırılara karşı en üst düzeyde tedbirler alındı. Acil müdahale gerektiren durumlarda stratejik personelden oluşan 7/24 hizmet verecek Acil Durum Merkezi kuruldu" şeklinde konuştu.
15 Temmuz anıtının Meclis'te yapılacağını kaydeden Kahraman, "Bunun çalışmaları devam ediyor. İçişleri Bakanlığımız ile Meclis binası arasındaki meydana 15 temmuz anıtı dikilecektir. Şehitlerimizin künyesinin yazılı olduğu ve seçilen güzel bir proje burada yapılacaktır. 15 Temmuz'da onun önünde tören gerçekleştirilecektir" diye konuştu.

14 Mayıs 2018 Pazartesi günü yayınlandı