Tayyar'dan yeni bir bakanlık önerisi

Beyaz Tv'de yayınlanan Son Söz programında açıklamalarda bulunan Şamil Tayyar, terörle mücadelede karmaşıklığa giderebilmek için yeni bir öneri sundu.
Son Söz Şamil Tayyar 


Daha önce yaşanan bir olaya dem vurarak terörle mücadele görev dağılımda bir karışıklığın olduğunu belirten Tayyar, gücün tek elde toplanabimesi için 'Milli Güvenlik Bakanlığı kurulabir mi?' diye sorarak yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

TEK BAŞINA SORUMLU BİR YAPI

Yaşanan sorunların giderilebilmesi için tek yapının oluşması gerektiği söyleyen Tayyar 'Operasyonlarda zaman zaman asker ve polis yan yana geldiğinde problem oluyor. Bizim burada lokal müdahale değil, daha kapsamlı müdahalelere ihtiyacımız var. Mesela Milli Güvenlik Bakanlığı kurabilir miyiz? Yani terörle mücadelede tek başına sorumlu olan bir yapı oluşturmak.' dedi.

'BİRİMLERİ BİR MERKEZDE TOPLAYALIM'

Terörle mücadelede konseptin değişmesi gerektiği vurgulan Tayyar 'Milli Savunma Bakanlığı var, İçişleri Bakanlığı var, Bir de Milli Güvenlik Bakanlığı oluştursak, terörle mücadelenin bütün sorumluluğunu Milli Güvenlik Bakanlığı'na versek. Bunu yaparkende İstihbarat ve operasyonel gücü orada birleştirsek. Bu hareket birimlerini bir merkezde toplayabilirsek, istihbaratla ilgili birimleri buraya havale edip, bizim terörle mücadele konseptini değiştirmemeiz lazım.' ifadelerini kullandı.
Şamil Tayyar Hakkında
1965 yılında Gaziantep'in İslahiye ilçesinde doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini İslahiye ilçesinde tamamladı. 1986 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitirdi. Gazeteciliğe 1985 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinde son sınıf öğrencisi iken Milliyet Gazetesinde başladı. 21 yıllık meslek hayatının 17 yılı Milliyet ve Sabah gazetelerinde geçti. Son olarak Yeni Şafak Gazetesinde Ankara Haber Müdürü ve köşe yazarı Tercüman Gazet...
devamı
21 Eylül 2016 Çarşamba günü yayınlandı