Süleyman Soylu'dan Ertuğrul Özkök'e tepki

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Akçaabat ilçesinde partililer, STK ve oda temsilcileri ile Referandum İstişare Toplantısı'nda buluştu.
İçişleri Bakanı Ertuğrul Özkök Süleyman Soylu İstişare Toplantısı 


Toplantıda konuşan Bakan Süleyman Soylu Ertuğrul Özkök'ü sert bir dille eleştirdi. Soylu 'Çok net ve açık şekilde söylüyorum. Sen bu ülkenin tarihini bilmiyorsun. Bilmediğin işlere karışma. Bu ülkede Menderesi Başbakan yapmamak için milleti sıra dayağından geçirdiler. Recep Tayyip Erdoğan'ı başbakan yapmamak için hapislere attılar. Bilmediğin işlere karışma. Edepsizliğin yeri yoktur.'dedi.

“ERTUĞRUL ÖZKÖK SENİN DİLİN ÇOK UZAMIŞ”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuşmasında gazeteci ve köşe yazarı Ertuğrul Özkök'e yönelik de eleştirilerde bulunarak şunları söyledi:

“Ertuğrul Özkök sana söylüyorum. Senin dilin çok uzamış. Sayın başkanımıza laf ediyorsun, dilin çok uzamış. Senin kimlerin sözcülüğünü yaptığını çok iyi biliyoruz. Çok net ve açık şekilde söylüyorum. Sen bu ülkenin tarihini bilmiyorsun. Bilmediğin işlere karışma git Amerika'da, Avrupa'da nonoşlarla mı olacaksın, kimlerle birlikte olacaksan onlarla birlikte ol.. Bu ülkede Menderesi Başbakan yapmamak için milleti sıra dayağından geçirdiler. Recep Tayyip Erdoğan'ı başbakan yapmamak için hapislere attılar. Bilmediğin işlere karışma. Edepsizliğin yeri yoktur. Kimlerle birlikte olacaksan, git onlarla beraber ol. Yazıklar olsun. Hangi ızdırabı, hangi sıkıntıyı çektin ? Sırçalı köşklerde oturdun bu millete hakaret ettin. 15 temmuzda hiç beğenmediğiniz, kokusunu duymayayım diye yüzünüzü çevirdiğiniz bu aziz millet sayesinde ayaktasınız. Sakın ha bri daha sesini çıkarma. Yazını yazacaksan yaz, sözlerini ortaya koy. Edepsizlik yapma. Bu ülkenin hangi sorununa merhem oldunuz. Oturduğunuz sırça köşklerde viskilerini yudumladınız, bu millete hakaret ettiniz. Bu milletin sabrını zorlamayın.”

Süleyman Soylu Hakkında
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin ilk İçişleri Bakanı unvanına sahip olan Soylu, 21 Kasım 1969 İstanbul'da doğdu. Plevne Lisesi'nde başlayan ve ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde sürdürdüğü eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamlayan Soylu, siyasi hayatına 1987 yılında DYP İstanbul İl Gençlik Kolları'nda adım attı. 1995 yılında Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı'na seçi...
devamı
7 Mart 2017 Salı günü yayınlandı