Selahattin Demirtaş: Devlet içine çöreklenmiş güçler var

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CNN Türk'te yayınlanan Hafta Sonu Keyfi programına katıldı. Demirtaş'ın gündeminde Cizre'de yaşanan olaylar ve çözüm süreci vardı.
Selahattin Demirtaş Hdp Çözüm Süreci 


“Şu hükümetle değil seçime kadar bu anlayışla 50 yıl daha müzakere edilse kalıcı barışı yakalamak koyla değil” diyen Demirtaş, “Demokrasi anlayışı her geçen gün daralan ve geriye giden anlayışla demokrasiyi sağlamak kolay bir iş değil. Önümüzdeki 3-4 ay içinde yüzyıllık Kürt sorunun çözüleceğini beklemek hayalcilik olur” dedi.

Cizre'de yaşananları değerlendiren Demirtaş, “Uzun süredir oradan süreci bozma denemesi yapan devlet içine çöreklenmiş güçler var. Fakat bunlar AKP'nin bilmediği güçler değil. Bunu hükümet kontrollü bir gerilim politikası olarak uyguluyor. Cizre'de yaşananları AKP'ye karşı bir hamle olarak görmüyorum. Hükümet,'sen kendine çok güvenme, istediğim zaman bu tür güçleri harekete geçiririm' mesajı vermek istiyor. ” ifadelerini kullandı.
Selahattin Demirtaş Hakkında
Selahattin Demirtaş 1973 yılında Diyarbakır’da doğdu, ilkokul ve liseyi burada bitirdi. Lise sonrasında 9 Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda okumaya hak kazanan Demirtaş, iki yıl okuduğu bu bölümden politik gerekçeler nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Ardından bir kez daha girdiği üniversite yerleştirme sınavında Ankara Üniversite Hukuk Fakültesi’nde okumaya hak kazandı ve başkente taşındı. Hukuk Fakültesi’nden mez...
devamı
18 Ocak 2015 Pazar günü yayınlandı