Savcı Sayan'dan CHP'nin sağ açılımına ilginç örnek

CHP Eski MYK Üyesi Savcı Sayan, CHP'nin Mehmet Bekaroğlu gibi sağ kesimden isimleri partiye transfer etmesi ve bir kaç gün önce de Kılıçdaroğlu'nun AK Parti'nin kurucularından olan Abdüllatif Şener ve eski İstanbul Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ile bir yemekte biraraya gelmesini değerlendirdi.
Abdullatif Şener Savcı Sayan  Chp Tgrt Haber Mehmet Bekaroğlu 


Konuya ilişkin ilginç bir örnek veren Savcı Sayan 'Bizim orada bir köy vardı hep söylerim bu köy biraz ana yola uzaktı. O zaman görücü usulü evlilikler yapılıyordu. Kimse de o köye uğramadığı için o köydeki kızlar belli bir yaşın üzerine geldikleri halde evlenemiyorlardı. Sonra büyükler toplanıp demiş ki; biz kızların ismini değiştirelim biraz dikkat çekici isimler olsun. Ne yapalım? Altınkız, Tazegül, Gültaze, Gülfidan, Güldane... bunu duyanlar yahu orada bir altın kız varmış çok övüyorlarmış gidip onu alalım demiş. Sonra gidip bakmışlar ki bu da para etmiyor. Çünkü isim değiştirmekle bu iş olmuyor. Yani isim değiştirmekle aday değiştirmekle iktidar da olunmaz. Bunlar çok lokal şeyler' dedi.

'Büyük açıdan baktığımızda asıl önemli olan sizin oy almak istediğiniz seçmenle aranızdaki bağlantıdır' diyen Savcı Sayan 'Onlara ulaşmak için neler yapıyorsunuz? onların karşısına hangi projeleri çıkardınız? mesela çözüm sürecinde CHP'nin alternatif bir projesi var mı? Hala mühalefet o 17 bin faili meçhulun olduğu, eski torosların kol gezdiği, köprü altında insanların kafasına sıkıldığı, Kürt işadamlarının öldürüldüğü, sağlık karnesi olmayan vatandaşların orada burada süründüğü bir Türkiye var zannediyor. Artık böyle bir Türkiye yok' şeklinde konuştu.

27 Ocak 2015 Salı günü yayınlandı