Şamil Tayyar: Türkiye'nin tek çıkış yolu başkanlık sistemi

' Ece Üner ile Akşam Raporu ' programına canlı bağlantı ile katılan AK Parti Gaziantep Mv.Şamil Tayyar ' Türkiye'nin tek çıkış yolu başkanık sistemi ' dedi.
Ece Üner Haber Türk Şamil Tayyar Ak Parti Başkanlık Sistemi 


Parlamenter sistemin Türkiye'de artık iflas ettiğini söyleyen Tayyar '' Türkiye'nin bütün anayasa ve parlamenter sistem tecrübesi tamamı darbe ürünüdür.Bir darbe geleneğinin sonucu olarak günümüze kadar intikal etmiştir. '' diye konuştu.

Türkiye'nin mevcut parlementer sistemle yoluna devam edemeyeceğini belirten Tayyar '' Gelinen noktada Türkiye'nin tek çıkış yolunun başkanlık sistemi olduğunu düşünüyorum. '' ifadelerini kullandı.


Şamil Tayyar Hakkında
1965 yılında Gaziantep'in İslahiye ilçesinde doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini İslahiye ilçesinde tamamladı. 1986 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitirdi. Gazeteciliğe 1985 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinde son sınıf öğrencisi iken Milliyet Gazetesinde başladı. 21 yıllık meslek hayatının 17 yılı Milliyet ve Sabah gazetelerinde geçti. Son olarak Yeni Şafak Gazetesinde Ankara Haber Müdürü ve köşe yazarı Tercüman Gazet...
devamı
28 Mayıs 2013 Salı günü yayınlandı