Şamil Tayyar: Kimse Bana Yutturmaya Çalışmasın

AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, katıldığı bir televizyon programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Televizyon Şamil Tayyar Ak Parti Milletvekili 


Tayyar, TV ekranlarında yer alan bazı dizilerin Türk aile yapısına uygun olmadığını ifade etti. Televizyon dizilerinin insanları esir aldığını söyleyen Tayyar, “Bu dizilerin bir kısmı belki reyting amaçlı belki para kazanmaya yönelik olarak yapılmış olabilir ama önemli kısmının arkasında başka bir iradenin olduğunu düşünüyorum.” dedi. Kavak Yelleri dizisini örnek veren Tayyar, dizide yaşananların marjinal bir tablo sergilediğini söyledi.


Bu tarz dizilerle bir hayat tarzının topluma bilinçli olarak dayatıldığını iddia eden Tayyar, şu şekilde devam etti: “Ben bunların tesadüfen yapıldığın düşünmüyorum. Film tekniğinde finansmanı elinde bulunduranlar ya da toplum hayatını formatlamak isteyenler bu filmleri etkileri olarak kullanırlar. Türkiye 'de son yıllarda dizi furyasına da el attıklarını düşünüyorum. Kimse kusura bakmasın ama '3-5 genç bir araya geldi. Rastgele bir senaryo yazdı. Onu da televizyon da çektiler'diye kimse bana yutturmaya çalışmasınlar.


Şamil Tayyar Hakkında
1965 yılında Gaziantep'in İslahiye ilçesinde doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini İslahiye ilçesinde tamamladı. 1986 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitirdi. Gazeteciliğe 1985 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinde son sınıf öğrencisi iken Milliyet Gazetesinde başladı. 21 yıllık meslek hayatının 17 yılı Milliyet ve Sabah gazetelerinde geçti. Son olarak Yeni Şafak Gazetesinde Ankara Haber Müdürü ve köşe yazarı Tercüman Gazet...
devamı
7 Kasım 2013 Perşembe günü yayınlandı