Şamil Tayyar: Fethullah Gülen'in ifadesi gerekebilir

14 Aralık operasyonu gündemdeki yerini koruyor.
Şamil Tayyar Paralel Yapı Fethullah Gülen Gülen Cemaati 


“14 ARALIK DAR KAPSAMLI”
Operasyon ve sonrasında neler olacağıyla ilgili AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'dan dikkat çeken yorumlar geldi. 24 TV canlı yayınına katılan Tayyar, 14 Aralık operasyonu hakkında ”Paralel yapıyı şematik olarak gözümüzün önüne getirdiğimizde çok büyük bir operasyon olarak karşımıza çıkmıyor. Bir mağdurun şikayeti ile başlatan dar kapsamlı bir operasyon.” dedi.

“ZİNCİRLEME OPERASYONLAR OLABİLİR”

Önümüzdeki günlerde zincirleme operasyonların devam edebileceğine dikkat çeken AK Partili vekil, “Türkiye'nin bir çok ilinde daha önce başlayan henüz olgunlaşmadığı için dava aşamasına gelmeyen çok sayıda dosyalar var. Bu dosyaların açıldıktan sonra yatay olarak değil dikey olarak büyüyeceğini ve çok önemli isimlere ulaşan kapsamlı bir dava dosyasıyla karşı karşıya kalacağımızı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“GÜLEN'İN İFADESİ GEREKEBİLİR”

Bir birinden bağımsız dosyaların Ergenekon'da olduğu gibi bir araya getirilerek ana dosyaya dönüştürülebileceğini söyleyen Tayyar, “Pensilvanya'da Fethullah Gülen'in ifadesine başvurmayı gerektirecek bir soruşturma süreci ile karşı karşıya kalabiliriz.” dedi.
Şamil Tayyar Hakkında
1965 yılında Gaziantep'in İslahiye ilçesinde doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini İslahiye ilçesinde tamamladı. 1986 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitirdi. Gazeteciliğe 1985 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinde son sınıf öğrencisi iken Milliyet Gazetesinde başladı. 21 yıllık meslek hayatının 17 yılı Milliyet ve Sabah gazetelerinde geçti. Son olarak Yeni Şafak Gazetesinde Ankara Haber Müdürü ve köşe yazarı Tercüman Gazet...
devamı
18 Aralık 2014 Perşembe günü yayınlandı