Şahin Mengü: Sezgin Tanrıkulu sözlerimin altında ezildi

CHP'de 'Sen Kimsin şerefsiz' tartışması.
Dersim Katliamı Emine Ülker Tarhan Şahin Mengü Sezgin Tanrıkulu Deniz Baykal 


Katıldığı bir televizyon programında 'Dersim Katliamı' nedeniyle CHP adına özür dilediğini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'na 'Şerefsiz' diyen CHP Manisa Eski Milletvekili Şahin Mengü, bu sözünden pişman olmadığını söyledi.

BEYAZ TV'de yayınlanan Tahir Sarıkaya'nın sunduğu Uyan Türkiyem programına telefonla bağlanan Mengü, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'na yönelik Twitter'dan yaptığı açıklamalarla ilgili konuştu. Mengü, CHP'de istifa eden Emine Ülker Tarhan'ın siyasi parti kurmasını da değerlendirdi.

Tanrıkulu'na 'Şerefsiz' dediğine pişman olmadığını söyleyen Şahin Mengü, 'Ben her söylediğim sözün arkasındayım. Hiç öyle söylediğim laflardan dönmem. Bunun gereği neyse onu yaparlar' dedi.


Şahin Mengü, Sezgin Tanrıkulu'nun kendisine verdiği, 'Bir lafa bakarım laf mı diye, bir söyleyene bakarım adam mı diye' şeklindeki yanıta ilişkin ise, 'Bu çok basit bir laf. Söylediğimin altında ezildiğinin işareti' karşılığını verdi.

Deniz Baykal Hakkında
Hüseyin Hilmi Bey ile Feride Hanım'ın oğludur. 1952 yılında Antalya Atatürk Ortaokulundan, 1955 yılında Antalya Lisesi'nden mezun oldu. 1959 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne 1960 yılında asistan olarak girdi. 1963'te doktora çalışmalarını tamamladıktan sonra iki yıl Rockefeller Foundation bursu ile ABD'de kaldı ve Columbia Üniversitesi ile Berkeley Üniversitesi'nde çalışmala...
devamı
17 Kasım 2014 Pazartesi günü yayınlandı