Öznur Çalık: 'Sosyal korumalı bütçe 335 milyara ulaşmış vaziyette' - ORDU

Öznur Çalık: "Sosyal korumalı bütçe 335 milyara ulaşmış vaziyette" - ORDU - "Sosyal Politikalarda Gönül Adımları Ordu 'yu Dinliyoruz" programı - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'ın davetlilerle sohbet etmesi - Salondan detaylar - Çalık'ın konuşmasıAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık: - "Sağlıkta, sosyal güvenlikte, eğitimde, yaşlıda, engellide insanlarımıza sunmuş olduğumuz sosyal korumalı bütçe 335 milyara ulaşmış vaziyette"ORDU (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Sağlıkta, sosyal güvenlikte, eğitimde, yaşlıda, engellide insanlarımıza sunmuş olduğumuz sosyal korumalı bütçe 335 milyara ulaşmış vaziyette." dedi.
Çalık, Ordu 'nun Altınordu ilçesindeki bir otelde düzenlenen "Sosyal Politikalarda Gönül Adımları Ordu 'yu Dinliyoruz" programına katıldı.
AK Parti olarak özellikle sosyal devlet anlayışını inşa etmek için "İnsanı yaşat ki devlet de yaşasın" dediklerini belirten Çalık, şöyle konuştu:"Bu vesileyle yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevmenin mahsulü bir sosyal politika uyguladık. Gönüller yapmak en önemli tezahürümüzdür. Büyük Türkiye ideali için ortaya koyduğumuz yol haritasında insanı merkeze alıyor ve 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' diyoruz. Bir ilin refah seviyesini yükseltmek en önemli hedefimiz. İnsanın refah seviyesini de yükselttiğimizde ailenin refah seviyesi, ailenin refah seviyesini yükselttiğimizde toplumun refah seviyesinin yükseldiğini biliyoruz."Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk günden itibaren uyguladığı sosyal politikaların millet tarafından ciddi manada teveccüh gördüğünü aktaran Çalık, söz konusu politikada neler yapıldığı, memnuniyetleri ve varsa eksiklikleri dinlemek için çalışma yürüttüklerini anlattı.Çalık, en önemli hedeflerinin hizmet olduğuna işaret ederek, "Bu kadar hizmeti yaparken 'hizmet etmek' işi imkan işidir. İmkan işi olduğu kadar da iman işidir. Biz 16 yıldır aşk ile çıktık yola ve bu imanla yolumuza hizmet ederek devam ediyoruz. Hamdolsun Hakka şükran, halka da teşekkür borcumuz olduğunu çok net biliyoruz." ifadelerini kullandı.İnsani kalkınma için ekonomik kalkınmanın şart olduğunu bildiklerini vurgulayan Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü:"2002'de iktidara geldiğimizde temel hedefimiz siyasi istikrarı sağlamak, bu vesileyle de ekonomik istikrarı devam ettirmekti. Güçlü bir ekonomi, güçlü sosyal politikalar demek. Yapmış olduğumuz çalışmalarla da güçlü ekonomiyle güçlü sosyal politikaları inşa ettik. O gün 112 milyar olan Türkiye bütçesinin, şu an 112 milyarın en az yarısı kadarını biz sadece sosyal yardımlara ayırıyoruz. O günkü Türkiye'nin bütçesi 112 milyardı. Bugün Türkiye'nin sosyal yardımlara ve hizmetlere ayırdığı bütçe 50,6 milyar. O günün Türkiye bütçesinin yarısını biz sadece bugün sosyal yardımlara ve hizmetlere ayırıyoruz. Sosyal korumalı bütçemizi 335 milyara çıkardık. Sağlıkta, sosyal güvenlikte, eğitimde, yaşlıda, engellide insanlarımıza sunmuş olduğumuz sosyal korumalı bütçe 335 milyara ulaşmış vaziyette."Çalık, en önemli hedeflerinin, bu hizmetleri getirirken gönülleri fethetmek olduğunu kaydederek, "Gönülle fetih edilmeyen bir yer kılıçla fetih edilmez. Edilse de elde edilse de devamlılığı, sürekliliği olmaz. Biz biliyoruz ki gönülleriniz fetih edilmiş, bu vesileyle de 15 yıldır bizlere destek vermeye Ordu devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.Program, basına kapalı devam etti.
Politika Sosyal Güvenlik Tezahür Sosyal Yardım Yol Haritası 

1 Şubat 2018 Perşembe günü yayınlandı