Oyların yeniden sayılması - DÜZCE
- "Geriye kalan 412 sandığın tekrar sayılmasını talep ettik"AK Parti Düzce 3. sıra milletvekili adayı Numan Çabuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sayım işleminin gece saatlerinde son bulduğunu anımsatarak, "Sonuca göre AK Parti oyunu 11, MHP ise 5 oy arttırdı. Merkez İlçe Seçim Kurulu'nun sonuçlara itiraz için yaptığımız sonuç bu şekilde. Merkez İl Seçim Kurulu'na tekrar itirazda bulunduk. İlçelerin de içerisinde bulunduğu geriye kalan 412 sandığın tekrar sayılmasını talep ettik. Verilecek kararı bekliyoruz." dedi.
MHP Düzce 1. sıra milletvekili adayı Ümit Yılmaz da kendilerine gelen bilgiler ve takip ettikleri kadarıyla kurulun sayımı bitirdiğini ve 5 oy daha kazandıklarını söyledi.
Şu an İl Seçim Kurulu'nun diğer ilçelerin oylarının sayılması hakkındaki kararını beklediklerini vurgulayan Yılmaz, "Sayılsa bile orada da artıya geçeceğimizi tahmin ediyoruz. Bize gelen bilgiler aradaki farkın 300 oyun üstünde olduğu. Şu an her şey bizim için olumlu, sadece oyalamaların geçmesini bekleyeceğiz." şeklinde konuştu.
Pazar günü gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin resmi olmayan sonuçlarına göre, "Cumhur İttifakı"nda yer alan AK Parti 2, MHP 1 milletvekili çıkarmıştı.AK Parti İl Başkanlığı, resmi olmayan sonuçlara göre açıklanan ve geçersiz olarak kayıtlara giren oyların yeniden sayılması için önceki gün itirazda bulunmuştu, İl Seçim Kurulu, önce geçersiz sayılan oyların sayımı için kabul ettiği itirazı, partinin "tüm sandıkların yeniden sayılması" itirazı üzerine oyların tamamının sayılmasına karar vermişti.
Bild Muhabir Sayılar Milletvekili
27 Haziran 2018 Çarşamba günü yayınlandı















