Numan Kurtulmuş'tan çözüm süreci çıkışı

CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
İbrahim Tatlıses Numan Kurtulmuş Cumhurbaşkanı Tarafsız Bölge Recep Tayyip Erdoğan 


Çözüm süreci hakkında da konuşan Numan Kurtulmuş, 'Türkiye ret, inkar ve asimilasyon konusunda çok büyük mesafa aldı' dedi. Numan Kurtulmuş 'bunun en sembolik göstergesi Şivan Perver'le birlikte İbrahim Tatlıses'in sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakan olduğu dönemde Diyarbakır meydanında yüzbinlerce insanla beraber kürtçe, arapça ve Türkçe şarkılar söylemesidir' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bir zihniyet değişimi yaşadığını söyleyen Numan Kurtulmuş 'vatandaşının kimliğinden, kıyafetinden, meshebinden ve dininden korkan Türkiye'deki bir devlet algısı şimdi hızlı bir şekilde değişiyor. Dolayısıyla bu sorunların varlığını bilen bu sorunları kabul eden bir anlayışla sayın Başbakanımızın yıllardır bu süreci yürüttüğünü hep beraber görüyoruz ve bundan sonra ki süreçte de Cumhurbaşkanı olarak da çözüm sürecine en büyük desteği vereceğini hepimiz biliyoruz' şeklinde konuştu.
İbrahim Tatlıses Hakkında
Adanalı bir sinemacının, inşaatta sesini duymasıyla birlikte önce Adana'da ardından Ankara'da çeşitli gazinolarda sahneye çıktı. 1975 yılında çıkardığı "Ayağında Kundura" adlı plakla tüm Türkiye'ye sesini duyurdu. Ardından "Sabuha", "Dom Dom Kurşunu", "Bir Mumdur" gibi türküleriyle ününü pekiştirdi. "Allah Allah", "Kara Zindan", "İnsanlar" ve "Fosforlu Cevriyem" gibi albümleri büyük ilgi gördü. "Allahım Neydi Günahım", "Yakamoz", "Yol Ver Dağlar...
devamı
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
19 Mart 2015 Perşembe günü yayınlandı