Muharrem İnce: 'Amacım 81 milyonu diri tutup, Avrupa'ya, ABD'ye, Rusya'ya kafa tutabilmek'

-Canlı geçildi

( SİVAS ) Muharrem İnce:- CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem ince, Sivas mitinginde yaptığı konuşmada memleketin barışmaya ihtiyacı olduğunu söyledi SİVAS
Enflasyon Genelkurmay Başkanı İzmir Marşı Genelkurmay Rabia İşareti 


- CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem ince, Sivas mitinginde yaptığı konuşmada memleketin barışmaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Sivas tarihi Kent meydanında düzenlenen mitingde seçmenleri ile bir araya geldi. Sahneye İzmir marşı ile çıkan İnce marşa eşlik edip kalabalıkla özçekim yaptı. Konuşmasının başında 28 yıl önce askerliğini Sivas’ta yaptığını hatırlatan İnce, o dönem çocuğunun kendini genelkurmay başkanı sandığını ancak kışlada günde 600 tabak yıkadığını söyledi.

Miting meydanına giderken yolda bazı vatandaşların kendisine Rabia işareti yaptığını belirten İnce, “Yolda gelirken arkadaşlar bana rabia işareti yapıyor. Dedim ki onu değiştirin. Dolar 5 lira oldu artık. Bir soruda ben soracağım. Bana o işareti yapabilirsin. Ben sadece teşekkür ederim. Peki Erdoğan’a başka bir hareket yapabilir misin? Yaptığın zaman polisler yakalar otobüse çağırır. Aydın’da 13 yaşında çocuğu çağırdı.”dedi.
Memleketin barışmaya ihtiyacı var Rakip adayların bağış hesaplarına para yatırdığını belirten İnce, “Bu memleketin barışmaya, kucaklaşmaya ihtiyacı var. Tüm adayları ziyaret edip başarılar diledim. Bugünde bankaya gidip diğer beş adayın hesaplarına 500’er lira yatırdım. Onların tabii ki paraya ihtiyaçları yok. Amacım Türkiye’yi birleştirmek, kavgadan uzaklaştırmak. Amacım insanları bir potada eritebilmek. 81 milyonu diri tutup, Avrupa’ya, Amerika’ya, Rusya’ya kafa tutabilmek.”dedi.
Erdoğan’a ekonomi tavsiyeleri İnce konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenip ekonomi ile ilgili dört tavsiyede bulundu. İnce tavsiyelerini şu şekilde sıraladı. “Sayın Erdoğan, memleketin gidişatı kötü. Bu kötü gidişten kurtulmamız lazım. Peki buradan nasıl kurtulacağız. Kavga ederek, bağırıp çağırarak kurtulamayız. İnsanları gererek kurtulamayız. Kurtulmamız ancak ir şekilde olur. Bunu Sivaslıların, bütün milletimin önünde okuyorum. Sayın Cumhurbaşkanına tarihi bir çağrımdır. Döviz kurları artıyor. Kısa süre içerisinde bu bize daha yüksek enflasyon ve daha yüksek faiz olarak geri dönecektir. Milletimiz gelir kaybına uğrayacak ekonomik sistemimiz ciddi bir tehlike içerisine gidecektir. Bu sıkıntıdan kurtulmak için sayın Erdoğan size çağrımdır. Önce yanınızdaki danışmanlarınızı, siz ekonomik verileri yanlış anlatanları derhal uzaklaştırın. Merkez bankasının para politikasını bağımsız bir şekilde uygulamasına müdahale etmeyin. Acil olmayan kamu yatırımlarının şimdilik erteleneceğini ve kamu mali disiplininin öncelikli olduğunu piyasalara duyurun. Son olarak piyasalardaki dedikoduları ve söylentileri bertaraf etmelisiniz. Bunları dikkate alırsanız piyasadaki finansal iktidara katkı sağladığınızı hep birlikte görürüz. Aziz milletim tedirgin olmayın. 24 Haziran’dan sonra bu aksaklıklar düzeltilecektir.” Birisi yalan söylüyor İnce konuşmasında mazot fiyatı ile ilgili vadini hatırlatıp, “Ben çiftçiye mazotu 3 liradan vereceğim dedim. Tarım bakanı ‘Muharrem İnce’nin haberi yok, çiftçiye mazotu zaten 2.5 liradan veriyoruz’ demiş. Ortada bir yalancı var. Ya Muharrem İnce yalancı ya Fakıbaba yalancı. İkimizden birimiz yalancı. Önümüzdeki günlerde kayıtlı bir çiftçinin traktörünü ben kullanıp benzinliğe gideceğim, depoyu dolduracağım, faturayı da Fakıbaba’ya göndereceğim. Ödemezse helal paradan ben öderim. Tarım bakanını adı Fakıbaba, milletin adı fakir baba. “dedi.
Kayıtlarda o kadar görülmüyor Konuşmalarda seçmenlerden kendi hesabına bağışta bulunmalarını isteyen İnce, dinleyicilere kimlerin para yatırdığını sordu. Çok sayıda el kalkınca ise “Kayıtlarda o kadar görülmüyor” dedi.
İnce konuşmasını şu sözleri ile sürdürdü, “Mal varlığımı açıkladım. Şimdi bağışta bulunuyorlar. Milletten toplanan paralarla kampanya yapıyoruz. 8 kişilik bir uçakla geldik. Yoksa Edirne’den Hakkari’ye nasıl yetişeceğim. Şu yandaş medyanın haberlerine bakın. ‘Muharrem İnce kendi özel uçağı ile kampanya yapıyor.’ Yolda gelirken uçak kaç para diye sordum. 40 trilyon dediler. Benim sülalemi satsan bu uçağı alamaz. Bu yandaş medya ne içiyor merak ediyorum. Bu milletin yaptığı bağışların hesabını YSK ve Sayıştay’a vereceğiz. Ama yetmez ben binde millete vereceğiz.” (GF-
23 Mayıs 2018 Çarşamba günü yayınlandı