MHP’li vekillerden ‘fezleke’ tepkisi

MHP ' li vekiller, Genel Başkan Devlet Bahçeli hakkında 8 Mayıs 2011 yılında kaset skandalının ardından yaptığı bir konuşma nedeniyle Cumhuriyet Savcılığı tarafından dokunulmazlığının kaldırılmasını istemiyle TBMM ' ye fezleke gönderilmesine tepki gösterdi. MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, “Ey Cumhuriyet savcıları, ey cübbeliler, ey Recep Tayyip Erdoğan yüreğiniz yetiyorsa gelin hepimizin dokunulmazlığını kaldırın” dedi.
Adalet Karma Komisyonu Oktay Vural İmralı Adası Devlet Bahçeli Recep Tayyip Erdoğan 


Vural, konuya ilişkin bir grup MHP ' li vekil ile birlikte TBMM ' de basın toplantısı düzenledi. MHP ' nin İmralı sürecine karşı çıktığı için Genel Başkan Devlet Bahçeli hakkında 8 Mayıs 2011 tarihinde söylediği sözlerinden dolayı hakkında fezleke düzenlendiğini söyleyen Vural, MHP ' nin 51 milletvekilinin de dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi. Vural, “ Mertçe davranın. Sayın Genel Başkanımızın 8 Mayıs 2011 tarihinde söylediği sözlerinin hepsinin arkasındayız. Ey Cumhuriyet savcıları, ey cübbeliler, ey Recep Tayyip Erdoğan yüreğiniz yetiyorsa gelin hepimizin dokunulmazlığını kaldırın. Biz kimseye boyun eğmeyiz. Terör örgütüne boyun eğenleri de ayaklar altına almayı iyi biliriz: Bizi susturamayacaksınız” dedi. Yargının siyasallaştığını ileri süren Vural, yargı mensuplarına, “ Cübbeniz çıkarın , AKP ' ye girin politikanızı orada yapın” dedi. Vural, son günlerde üniversitelerde yaşana olayların MHP ' ye yıkılmak istendiğini belirterek “Bundan sonra Türkiye ' de meydana gelen her provakasyonun sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan ' dır” dedi.

Bahçeli ' ye ilişkin dokunulmazlığın kaldırılmasını istenen fezlekenin Adalet -Anayasa Karma Komisyonu ' nda görüşüleceğini anımsatan Vural, “Başbakan talimat versin, komisyon toplansın, Biz MHP olarak dokunulmazlığın kaldırılması için oy kullanacağız” dedi. Türkiye Cumhuriyeti ' nin ilelebet payidar kalacağını belirten Vural, “İster yargısı, isten yürütmesi isterse derin AKP olsun . Biz mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

Devlet Bahçeli Hakkında
1948 yılında Osmaniye'de doğdu. Yörede Fettahoğulları olarak bilinen geniş bir Türkmen ailesine mensuptur. İlköğrenimini Osmaniye'de, orta öğrenimini İstanbul'da tamamlayan Devlet Bahçeli, üniversite öğrenimini Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisinde yapmıştır. Başlangıcından itibaren Ülkücü Hareket'in her kademesinde görevler üstlenerek Büyük Ülkü Davası'na hizmet etti. Devlet Bahçeli, 1967 yılında Ankara İktisadi ve Ticari ilimler Ak...
devamı
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
11 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı