MHP'li Korkmaz: PKK'nın parti olmasını istiyorlar

CNN Türk ekranlarında Mirgün Cabas'ın sunumuyla ekrana gelen Her Şey programında parti kapatma tartışmaları masaya yatırıldı. Programın konuklarından olan MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, dikkat çeken bir iddia ortaya attı.
Nevzat Korkmaz Pkk Mhp Parti Kapatma Anayasa Değişikliği 


Korkmaz, “MHP ve CHP kapatılacak diye yaygara kopartılıyor. Bunun el altından destekleyicisi iktidardır.” dedi. Parti kapatma iddialarını ciddiye almadıklarını söyleyen Korkmaz, “Kapatılma gibi bir sonuçla karşılaşacağımızı düşünmüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bu tartışmanın niye başladığıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirme hükümlülüğümüz var” diyen Korkmaz, PKK'nın meşrulaştırılmaya çalışıldığını ve PKK'nın siyasi bir parti haline getirilmeye çalışıldığını iddia etti.

Korkmaz, şöyle konuştu: “PKK'yı meşrulaştırmak için CHP ve MHP'ye iktidar partisi aba altından sopa gösterip böyle bir değişikliği Anayasa Komisyonu'na getirdi. CHP ve MHP'ye sizi kapatacaklar şeklinde bir algı operasyonu yapılıyor ve arkasında Anayasa'daki değişiklikle PKK siyasi bir partiye dönüştüğünde kapatılamaz bir hale gelmesini arzu ediyorlar. PKK'nın siyasal bir parti haline gelmesini istiyorlar. PKK'ya söz verilmiştir. Bunun Anayasa değişikliği olarak Türkiye gündemine getirilmiş olmasının arkasında bu vardır.
11 Mart 2015 Çarşamba günü yayınlandı