Mehmet Metiner: 'Söz verilen geri çekilme gerçekleşmedi'

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner A Haber'de yayınlanan Ajans programında çözüm sürecini anlattı.
Selahattin Demirtaş İmralı Adası Ak Parti Mehmet Metiner Çözüm Süreci 



Kandil'den yapılan açıklamayı okuyan Metiner, Metiner, 'Bilinsin ki; geri çekilmeyi tamamlarsak ikinci aşama başlayacak. İkinci aşamanın başlayabilmesi için birinci aşamanın tamamlanması gerekiyor'Kendileri söylüyor bunu. Bu sürecin taşıyıcı aktörlerinden biri olan, BDP'nin Eş Başkanı, İmralı'ya gidip gelen heyetinde başında olan Selahattin Demirtaş ne diyor; 'Çözüm süreci için 3 aşamalı bir plandan söz edilebilir. Geri çekilme bu planın birinci aşamasıdır. 'Peki sözünüzde durdunuz mu? Hayır. Geri çekilme gerçekleşti mi? Hayır' ifadelerini kullandı.


Metiner, ''Şunu diyorlar, bu çok önemli; Çekilme sorunsuz tamamlanırsa ikinci aşamaya sonbaharda geçilmesi planlanıyor.'Siz söz verdiğiniz halde geri çekilmeyi gerçekleştirmemişsiniz. Sözünüzde durmamışsınız. Ama hükümetin adım atmadığını söylüyorsunuz. Bunlar birer bahane. Çünkü yerel seçimler yaklaşıyor. Çözüm süreciyle birlikte AK Parti'nin bölgede yeniden büyük bir taraftar kitlesine ulaştığını anketler de ortaya koymaya başladı. Dolayısıyla yerel seçimlere doğru giderken PKK tekrar bir gerilim-çatışma siyaseyi izlemek gerektiğine inandı'' şeklinde konuştu.

Selahattin Demirtaş Hakkında
Selahattin Demirtaş 1973 yılında Diyarbakır’da doğdu, ilkokul ve liseyi burada bitirdi. Lise sonrasında 9 Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda okumaya hak kazanan Demirtaş, iki yıl okuduğu bu bölümden politik gerekçeler nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Ardından bir kez daha girdiği üniversite yerleştirme sınavında Ankara Üniversite Hukuk Fakültesi’nde okumaya hak kazandı ve başkente taşındı. Hukuk Fakültesi’nden mez...
devamı
10 Eylül 2013 Salı günü yayınlandı