Levent Üzümcü'den 'hayatı durdurun' çarkı

Levent Üzümcü, cemaatin yayın organı Bugün TV'de canlı yayın konuğu oldu. Hayatı durdurun çağrısı ardından haklarında suç duyurusunda bulunan isimlerden olan Levent Üzümcü, konu hakkında konuştu.
Mehmet Selim Kiraz Levent Üzümcü Berkin Elvan 


HAYATI DURDURUN ÇARKI
Videoda geçen “11 Mart'ta hayatı durdurun” kısmının sonradan eklendiğini iddia eden Üzümcü, “Zaten burada hayatı durdurundan kasıt durup düşünündü. Ama bu lafı istedikleri yere çektiler.” dedi. Üzümcü söylediklerinin arkasında olduğunu vurguladı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Siyasetçi, sanatçı ve gazetecilerden oluşan 27 kişi hakkında, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesine ilişkin söylemleri ve paylaşımları nedeniyle 'halkı ırk, din, dil ayrımı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik etmek' ile 'halkı hükümete karşı silahlı eyleme teşvik etme' suçlarından soruşturma açılması talebiyle suç duyurusunda bulunulmuştu.

Dilekçede, şüphelilerden bir kısmının, '11 Mart'ta Berkin Elvan için hayatı durdurun' adlı bir klip çektiği ve bu klipte adeta halkı sokağa davet ettikleri ileri sürülerek, 'Yaptıkları çağrının bir anlamda ses getirdiği ve bu elim olayın meydana geldiği' kaydedilmişti.
Levent Üzümcü Hakkında
Konservatuvar yıllarından itibaren genellik “Jön” karakterleri oynatılmak istense de kendisi daha çok komedilerde oynamak ister. Üniversite yıllarında bir gençlik festivali kapsamında İstanbul’a gelir. Daha sonra uzun yıllar çalışacağı İstanbul Şehir Tiyatroları - Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’ne ilk çıkışı olacaktır. Aynı zamanda bu festival esnasında daha sonra aşık olup evlneceği eşi Ebru ile tanışmıştır. Konservatuvardan mezun olduktan sonra a...
devamı
6 Mayıs 2015 Çarşamba günü yayınlandı