Kılıçdaroğlu: Notere gittim çünkü.... Yüzde yüz güvensizler

Kanal D'de Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N 1K programına katılan Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran genel seçimleri öncesi ülke gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Cüneyt Özdemir Türkiye Kemal Derviş İktidar Kemal Kılıçdaroğlu 

Cüneyt Özdemir'in '7 Haziran seçimlerinde, şahsi başarı yüzdeniz nedir' sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, 'Benim düşündüğüm hedef, bu seçimlerde yüzde 35 çıtasını yakalamaktır. Yakalayamazsanız, yakalayamıyorsunuz, siyasette bedel ödemek var' dedi.

KEMAL DERVİŞ CHP İKTİDARINDA BAKAN OLACAK
Kemal Derviş'le ilgili açıklamalarda da bulunan Kılıçdaroğlu 'Kendisi sosyal demokrat, partimizin de üyesi. Sıcak siyasete girmesini istedim. İktidar olursak Kemal Derviş hükümette bakan olacak.' diye konuştu.

YOKSULLA MÜCADELE EDECEĞİZ
Yoksulla mücadele edeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu 'Bu ülkede hiç bir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bu ülkede gençler çöpten gidip kağıt toplamayacak. Herkesin işi, herkesin aşı olacak.' şeklinde konuştu.

NOTER ONAYLI ÇÜNKÜ... YÜZDE YÜZ BANA GÜVENSİNLER
Programda Kılıçdaroğlu'nun Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramları'nda noter onaylı emekliye birer maaş ikramiye vaadi de gündeme geldi. Özdemir'in 'Neden bir notere gittiniz, siz bir lidersiniz söz verdiğiniz zaman yetmiyor mu?' sorusuna Kılıçdaroğlu 'Ben noter belgesini emekli derneklerine göndereceğim. Bir sözün ötesindedir bu. Ve notere gitmemin temel nedeni de şudur. Yüzde yüz bana güvensinler. Türkiye siyasetinde de bir ilktir bu. ' sözleriyle yanıt verdi.

SİYASİ AHLAK YASASI ÇIKARACAĞIZ
İktidara gelmeleri durumunda siyasi ahlak yasasını çıkaracaklarını belirten Kılıçdaroğlu ' Siyasete ahlakı egemen kıldığımız zaman bu toplumun kaynaklarını da çok verimli kullanırız, bu topluma çok büyük hizmetler yaparız. Rüşveti yolsuzluğu yüzde yüz önleyemezsiniz ama minimize edebilirsiniz.' dedi.

BEYAZ GAZETE

Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dünyaya geldi.ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı.1971 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha s...
devamı
27 Mart 2015 Cuma günü yayınlandı