Kılıçdaroğlu : Hz.Muhammad (sav),devlet malını çalanın cenaze namazını kıldırmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Kutlu Doğum Haftası' programında konuştu.Kılıçdaroğlu,Hz.Muhammed'in devlet malını çalan kişinin cenaze namazını kıldırmadığını söyledi.
Kutlu Doğum Haftası Hz. Muhammed Cenaze Namazı Kemal Kılıçdaroğlu 


''Adem oğlunun en hası,insanların en üstünü ve en mükemmeli olan Hz.Muhammed'in kutlu doğumunun 1442.yılını idrak ediyoruz.Alemlere rahmet olarak gönderilen HZ.Muhammed'e, Ehli Beyt'ine,ashabına ve tüm müslümanlara selam olsun.'' diyen Kılıçdaroğlu ''Bu ülkeyi büyük zorluklarla kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını,tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi de rahmetle anıyorum'' dedi.

Kılıçdaroğlu ''Sevgili peygamberimiz bir yetimdi,öksüzdü,halktan birisi gibiydi,kibirlenmezdi,mütevazıydı.Daha gençlik yıllarında insanlık onuru mücadelesi vermeye başladı.Mekke'de zulüm görenlerin,haksızlığa uğrayanların,güçsüz ve çaresizlerin haklarını korumak amacıyla Erdemliler Anlaşması adıyla kurulan cemiyette yer aldı.'' diye belirtti.

Hz.Muhammed'in huzurunda heyecanlanan delikanlıya 'arkadaş rahat ol ben kral değilim,Kureyş'ten kuru ekmek yiyen bir kadının oğluyum' dediğini ifade eden CHP lideri ''Bu kadar rahat ve bu kadar alçak gönüllüydü.Devlet malını çalanların cenaze namazını kıldırmadı.Ganimetten bir hırka yürütenin savaşta ölse dahi şehit olamayacağını söyledi;çünkü o kul hakkı yemenin vebalinin ne olduğunu çok iyi biliyordu.Allah ile kul arasına girilemeyeceğini,inancın kalpte olduğunu,kalplerde olanı da ancak Allah'ın bileceğini buyurmuştur.'' diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dünyaya geldi.ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı.1971 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha s...
devamı
14 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı