Kılıçdaroğlu Ankara saldırısı ile Soma faciasını karıştırdı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın Kumburgaz'da gerçekleştirdiği Çalışma ve Değerlendirme Toplantıları'na katıldı.
Başbakan Kumburgaz İstanbul İl Başkanlığı Kemal Kılıçdaroğlu Soma 


Toplantıda partililere seslenen Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

ANKARA SALDIRISI İLE SOMA FACİASINI KARIŞTIRDI

Son aylarda yaşanan bombalı saldırıları hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Son 6 bombalı saldırıda 234 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hiçbir ülke bu kadar derin bir travmayı yaşamamıştır. 234 kişi son 6 ayda hayatını kaybetti ama kimse siyasi sorumluluğu üstlenmiyor. Kim bunun sorumlusu. Kayseri'deki bakkal Adem'mi, Kahramanmaraş'ta kalaycı Ökkeş mi sorumlu. Birisinin çıkıp bu sorumluluğu üstlenmesi lazım. Kimin siyasi sorumluluğu var. Başbakan ve bakanlar. Bunlar sorumlu. Peki sorumluluğu üstlenen var mı, kimse üstlenmiyor” diye konuştu.

Konuşması sırasında Soma'da yaşanan maden faciasıyla Ankara'da yaşanan bombalı saldırıyı karıştıran Kılıçdaroğlu, “301 kişinin hayatını kaybettiği Ankara saldırısında 3 bakan çıktı televizyon önüne gülerek hiçbir sorumluluk almadan açıklamalar yaptılar. O zaman ülkede ciddi bir yönetim boşluğu var. Bir yönetici sorumluluk üstlenmiyorsa orada sorun var demektir. Siyasi sorumluluk neden önemlidir. Eğer bir siyasetçi sorumluluk üstleniyorsa yüksek ahlaki değerlere sahiptir. Biz neden ısrarla siyasi ahlak yasası çıksın diyoruz. Bu sorumluluğu perçinlemek için. İnsanlar ölecek, siz sadece sorumluluk olarak gidip cenaze törenlerine katılacaksınız. Bu sorumluluk değildir. Cenazeye elbet de katılacaksınız ama bu ülke nasıl oluyor da son 6 ayda bombalarla 234 yurttaşını kaybediyor. İnsanlar sizi neden iktidara getirdiler” ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dünyaya geldi.ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı.1971 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha s...
devamı
20 Şubat 2016 Cumartesi günü yayınlandı