İlhan Cihaner: 'Bu kararı veren yargıçlar utanacaktır'

Cnn Türk ekranlarında yayınlanan sunuculuğunu Enver Aysever'in yaptığı 'Aykırı Sorular' programına konuk olarak katılan CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner,Fazıl say davasında karar verecek olan yargıçların utanacağını söyledi.
Cnntürk Yargıçlar ve Savcılar Birliği Fazıl Say Hrant Dink İlhan Cihaner 


İfade özgürlüğünün Fazıl Say'ın olayıyla bağlantılı olarak tartışıldığını ve bu olayın Hrant Dink olayı ile herkes tarafından hatırlanması gerektiğini belirten Cihaner, Fazıl Say olayı ile Hrant Dink olayını benzer olarak nitelendirdi.

Hrank Dink olayında, söylenenin dışında bir anlam yüklenildiğini ifade eden Cihaner ''Nasıl ki şimdi o kararın altına imza atan yüksek yargıçlar bile utanıyorsa muhtemeldir ki Fazıl Say kararı da öyle alınacak bir karar olacak.'' diye konuştu.

'' Fazıl Sayı'ın olayında belli kişilik özellikleri yanlış olan kişilerin dini kullandığını ima eden bir yaklaşım var.'' diyen İlhan Cihaner ''O dörtlüğün Ömer Hayyam'a ait olup olmadığı da tartışılmakta ama;her ne olursa olsun söz söyleme hürriyeti çerçevesinde değerlendirilmesi gerken bir şey bu.'' ifadelerini kullandı.



18 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı