Erdoğandan TÜSİADda Yerli Oto Tavrı

Başbakan Erdoğan, Kanal 7 ekranı İskele Sancak programında TÜSİAD'a yönelik açıklama yaptı.
Başbakan Tüsiad Yerli Otomobil İskele Sancak Recep Tayyip Erdoğan 



Başbakan Erdoğan, TÜSİAD Başkanı'nın 'Korkmuyorum' sözüne ilişkin değerlendirmede ' Bir hanfendinin benden kormasını doğru bulmam ' Ben bir hanfendiyi korkutacak hale de gelmem. Sadece benle ilişkisinde karşı tavır koyarım. Ben TÜSİAD'a gelin yerli otomobil yapalım dedim. Vergi veriyorlar ancak olması gereken yerde değiller. Yerli otomobil yapmamak için ellerinden ne gerekiyorsa onu yapmışlardır. Aklıma TÜSİAD içinde olan devlerden birinin lafı geldi. Ben böyle birşeyi yapmasam da ithal ederim ' demişlerdir. Böyle bir zihniyet bu ülkenin değerleri noktasında ülkeyi sıçratmaz.


Bu ülkeyi frene basmaktır. Kendi otomobilimizi yapalım, hem kendimiz kullanalım, hem de ihraç edelim. Ben sanayici değilim, siyasetçiyim, başbakan ufuk verir, biz devleti ekonominin içinden çektik, gelin bu işi siz yapın dedik. Ekonomik konsey olarak onlarla konuştuk, teşvikse teşvik dedik, bölgesel teşvikler yaptık. Birçok yerde faizi sıfırladık, vergide sıfır vergi getirdik. Yatırım yapılsın dedik. Başkan, bir gazeteci sorsa bile o başkanın o cevabı vermemesi gerekirdi. Benim tavrım kurumsaldır. Kendilerini normalleşme içine sokmadıkları sürece tavrım devam edecektir '' diye konuştu.


Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
26 Eylül 2012 Çarşamba günü yayınlandı