Erdoğandan BDPye Bayrak Tepkisi

Başbakan Erdoğan, TBMM'de görüşülen 2014 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu tasarısı sırasında BDP sıralarına sert bir göndermede bulundu.
Bdp Tbmm Türkiye Cumhuriyeti Bütçe Görüşmesi Recep Tayyip Erdoğan 



Erdoğan,'Tek bayrak dedik. Bayrağımızın rengi, kıskananlar varsa öğrensin şehidimizin kanıdır. Öğrenmiyorsan bil. Türk bayrağı tabi ki, ne bayrağı olacak' karşığını verdi.


Tek millet dedik, tek bayrak dedik, tek vatan dedik, tek devlet dedik. biz yola böyle çıktık diyen Başbakan Erdoğan, ''Millet anlayışımız Türkiye'deki tüm etnik unsurları kapsar. Hepsini kucaklarız. Bayrağımızın rengi, kıskananlar varsa öğrensin şehidimizin kanıdır. Öğrenmiyorsan bil. Türk bayrağı tabi ki, ne bayrağı olacak. Biz tek bir ırka hizmet etmiyoruz. Türkiye'de kim varsa insan olarak hepsine hizmet ediyoruz. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Bu anlayışla biz çalışıyoruz. Tek devlet Türkiye Cumhuriyeti devleti. Bunun dışında başka şeyler tanımıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
10 Aralık 2013 Salı günü yayınlandı