Erdoğan: Özel Yetkili Mahkemeleri Kaldıracağız

Başbakan Erdoğan, İran ziyaretinden iönce basın masuplarının sorularını yanıtladı.
Başbakan Adalet Bakanlığı Özel Yetkili Mahkemeler Hsyk Recep Tayyip Erdoğan 


Başbakan Erdoğan, ''Adalet Bakanlığı'yla alakalı, bu süreç içersinde Bakanlık yeniden yargılanma sürecini şu anda değerlendiyor. Ben burada bir şeyi açık söyleyebilirim; Özel Yetkili Mahkemeler, bunu kaldırmayı kesinlikle hedeflemiş durumdayız. TMK'yı aynı şekilde kaldırmayı, ama buradaki TCK'na aktarılması gereken maddeleri aktarma gibi bir hedefimiz var'' dedi.

Özel Yetkili Mahkemeleri kaldıralacağını söyleyen Başbakan Erdoğan, ''Ağır Ceza Mahkemelerine devretmek suretiyle artık bu süreci kapatmış olacağız. Ve böylece sadece 133 ağır ceza mahkemesi var, yanılmıyorsam 8 tane de özel yetkili mahkemesi var. Bundan sonra 133 ağır ceza mahkemesiyle artık bu süreci sürdüreceğiz.Böyle bir dönemi başlatıyoruz. ' açıklamasını yaptı.
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
28 Ocak 2014 Salı günü yayınlandı