Devlet Bahçeli: 'Ne Yavuz'u unutur ne de İsmail'e yüz çeviririz'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.
Milliyetçi Hareket Partisi Alevilik İslam Semah Devlet Bahçeli 


Parti grubundaki konuşmasına Alevi meselesiyle başlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mahsur durumdaki 18 maden işçisi ve çözüm süreciyle ilgili de konuştu.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar:

'Suni ayrımlarla Türk milletinin çözülmesi planlanmaktadır. Bu yeni bir durum da değildir. Bilhassa Alevi İslam inancına mensup kardeşlerimizin hassasiyetleriyle oynanmaktadır. Alevi çalıştaylarında umut tacirliği yapılmaktadır. Bir arpa boyu yol da alınmamıştır' diyen Bahçeli şöyle devam etti:

'Hükümetin, Alevi İslam inancına sahip yurttaşlarımızın beklentilerini cevap vermesi mümkün görülmekmektedir.

Biz Türkiye'nin inanç ve mezhep temelinde ayrışma yaşamaması için yıllardır titiz davrandık. Alevi İslam inancını benimseyen kardeşlerimiz aziz milletimizin yeri dolmaz fertleridir. Bu kardeşlerimizin inanç ve kültür boyutundaki sıkıntıları bilinmektedir. Bunları zamana yayarak ötelemek, görmezden ve duymazdan gelmek doğru ve adil olmayacaktır.

Mesele cami-cemevi, zıt kutupların buluşması ya da taviz verme olarak alınmamalıdır. Hz. Ali hepimizin iftar kaynağı, Hz. Hüseyin hepimizin kahramanıdır. Semah da, cami de, cemevi de bizimdir. Saz da, söz de bizimdir. On iki İmam da; erenler, evliyalar, arifler, Anadolu'ya Türk islam nefesi üfleyen büyükler şanımızdır, göz nurumuzdur. Ne Sünni'den geçeriz ne Alevi'yi iteriz. Ne Yavuz'u unutur ne de İsmail'e yüz çeviririz.

Artık Alevi kardeşlerimizin sorunları kökünden bitirilmelidir. Her konuyu istismar eden AKP Hükümeti, Alevi kardeşlerimizi yüzüstü bırakmamalı, kavrayıcı çözüm için harekete geçmelidir. Milliyetçi Hareket Partisi, bu konuda yapılacak her girişim ve teklife önyargısız şekilde destek vermeye vardır ve hazırdır...'
Devlet Bahçeli Hakkında
1948 yılında Osmaniye'de doğdu. Yörede Fettahoğulları olarak bilinen geniş bir Türkmen ailesine mensuptur. İlköğrenimini Osmaniye'de, orta öğrenimini İstanbul'da tamamlayan Devlet Bahçeli, üniversite öğrenimini Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisinde yapmıştır. Başlangıcından itibaren Ülkücü Hareket'in her kademesinde görevler üstlenerek Büyük Ülkü Davası'na hizmet etti. Devlet Bahçeli, 1967 yılında Ankara İktisadi ve Ticari ilimler Ak...
devamı
4 Kasım 2014 Salı günü yayınlandı