Demirtaş: İstiklal Marşı'nı biz de mırıldandık

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bir televizyon kanalında gazetecilerin sorularını cevapladı.
İstiklal Marşı Selahattin Demirtaş Nazlı Ilıcak Bağdat İstiklal 


Meclis yemin töreninde HDP'li vekillerin İstiklal Marşı'nı okumadı. HDP'li vekillerin İstiklal Marşı'na eşlik etmemesi canlı yayında Selahattin Demirtaş'a soruldu.

BİZ DE MIRILDANDIK

Demirtaş,HDP olarak İstiklal Marşı'na karşı özel bir tavırları olmadıklarını ifade ederken ' Kahraman ırkıma bir gül... Biz de mırıldandık ama, yani İstikal Marşı'nı zorla okuyacak diye bir şey mi var? Saygı gösterildi.' dedi.

HANGİ IRKTAN SÖZ EDİYOR?

İstiklal Marşı'nın bir ırkçı dayatma olarak yapılmaması gerektiğini söyleyen Demirtaş ' 'Kahraman ırkıma bir gül, ne bu şiddet bu celal' diyen bir marştır. Hangi ırktan söz ediyor? Etnik kimliklerin, ırkın mezhebin, dinin, inancın bu kadar çoğulcu toplumda bir arada yaşaması gerektiğini savunduğumuz bir dönemde sorgulayalım, tartışalım demiyorum ama okumayana da bir linç kampanyası yapmayalım.' diye konuştu.

BEYAZ GAZETE

Selahattin Demirtaş Hakkında
Selahattin Demirtaş 1973 yılında Diyarbakır’da doğdu, ilkokul ve liseyi burada bitirdi. Lise sonrasında 9 Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda okumaya hak kazanan Demirtaş, iki yıl okuduğu bu bölümden politik gerekçeler nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Ardından bir kez daha girdiği üniversite yerleştirme sınavında Ankara Üniversite Hukuk Fakültesi’nde okumaya hak kazandı ve başkente taşındı. Hukuk Fakültesi’nden mez...
devamı
25 Haziran 2015 Perşembe günü yayınlandı