Demirtaş: Cezaevleri Lafla Boşalmıyor

BDP Grup Toplantısı ' nda konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sözlerine 16 Ekim 2000 tarihinde Paris ' te hayatını kaybeden Ahmet Kaya ' yı anarak başladı.
Bdp Selahattin Demirtaş Cezaevleri Ahmet Kaya Grup Toplantısı 



Cumhuriyet tarihi boyunca yaşanmış bütün zulümlerden dolayı bir bir özür dilemek zorunda kalacaklar diyen Başbakan Erdoğan, ''Ahmet Kaya ve onun gibiler bu ülkede onuru ile şerefi ile işini yapan, siyasetini yapan herkes gibi bu ülkenin demokrasi harcına katkı sunmuş herkes gibi bu devletten özür alacakları var'' dedi.

Demirtaş, “Cezaevleri boşalacak ' demek kolay ama lafla boşalmıyor. Hasta mahkumlar için bir duyarlılık göstermeyen bir hükümet, cezaevlerini nasıl boşaltacak” ifadelerini kullandı.

Selahattin Demirtaş Hakkında
Selahattin Demirtaş 1973 yılında Diyarbakır’da doğdu, ilkokul ve liseyi burada bitirdi. Lise sonrasında 9 Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda okumaya hak kazanan Demirtaş, iki yıl okuduğu bu bölümden politik gerekçeler nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Ardından bir kez daha girdiği üniversite yerleştirme sınavında Ankara Üniversite Hukuk Fakültesi’nde okumaya hak kazandı ve başkente taşındı. Hukuk Fakültesi’nden mez...
devamı
19 Kasım 2013 Salı günü yayınlandı