Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkle'de konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'de toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan'ın konuşmasında başkanlık sistemi mesajları dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı Başkanlık Sistemi Recep Tayyip Erdoğan 


Erdoğan şunları söyledi:

Bizde kritik bir süreçten geçiyoruz. 2023'te dünyanın ekonomik güçlerinden biri haline geleceğiz. Ya da 70'lere 90'lara geri döneceğiz. Çok çalışıyoruz çok emek veriyoruz. Ama lastik patinaj yapıyor. Karar verirken, uygularken daha hızlı olmayız. Mevcut sistem kaldırmıyor. Kantar bu yükü tartamıyor. Yeni bir değişim süreci başlatmamız lazım. Biz buna yeni Türkiye diyoruz. Yeni Türkiye için de yeni anayasaya ihtiyaç var. Başkanlık sistemine ihtiyaç olduğunu söylüyoruz. Türkiye darbe anayasası ile yoluna daha fazla devam edemez. Her tarafı dökülen yeni mevcut sistemle yoluna devam edemez.

Dünyanın tüm gelişmiş ülkeleri başkanlık sistemiyle yönetiliyor. Efendim neymiş. Başkanlık sistemi diktatörlüğü getirirmiş. Amerika'da diktatörlük mü var? Bunlar ya milletini tanımıyorlar ya da kendilerine güvenmiyorlar. Diktatörlük yapmaya kalkanların karşısına dikilir. Önce benim Çanakkaleli vatandaşlarım dikilir. Bu değişim fırsatı kaçırılmaz. Başkanlık sistemi inşallah kaçırılmaz. Millet istiyorsa inşallah olacak. Her şey milletle birlikte olacak.

Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
14 Mart 2015 Cumartesi günü yayınlandı