CHP Milletvekilleri Akil İnsanlardan Önce Trabzon'da

Cumhuriyet Halk Partisi ' nden (CHP) 6 kişilik milletvekili grubu çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere bugün sabah saatlerinde karayoluyla Trabzon ' a geldi.Beşikdüzü ilçesinde bir grup partili tarafından karşılanan milletvekilleri daha sonra bir restorana geçerek burada sabah kahvaltısına katıldı. Burada partililere seslenen CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan çözüm sürecini eleştirerek akil adamlara gönderme yaptı. Karan, konuşmasında “Akil diye Türkiye ' yi geziyorlar birilerin politikalarını bize dikte etmeye çalışıyorlar. CHP olarak bizler kimseden bu ülkenin gerçeklerini öğrenecek bir hareket değiliz. Bu anlamda bölgemizde milletvekilleriyle bir çıkartma yaptık. Milletvekillerimizle halkımızı dinleyerek çözüm süreci ve anayasa değişikliği konularındaki kafalardaki soru işaretlerine yanıtlar vermeye çalışılacak. CHP ' nin bu konulardaki duruşu bölgemiz halkına anlatılacak. Yarın ise doğu ilçelerine ziyaretler olacak. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
İdris Yıldız İlhan Demiröz Selahattin Karaahmetoğlu Ahmet İhsan Kalkavan Ramazan Kerim Özkan 


Daha sonra söz alan Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, 75 milyonu ikna edilmeye çalışıldığını ancak dağdaki 2 bin kişilik teröristin ikna edilemediğini belirterek, çözüm sürecini eleştirdi.

Çözüm sürecinde partilerinin kesinlikle sessiz kalmadığını ifade eden Canalioğlu, “Elbette ki ülkemizde barış, huzur, sağlık, dirlik ve beraberlik olsun, çatışma olmasın, terör olmasın, ülke ekonomik yönden kalkınsın. Bunu en fazla isteyen partimiz ve mensuplarıdır. Ancak bu açılımda kaygılarımız var. Biz diyoruz ki bu açılım yapılıyor, peki bu barışın arkasında vaat edilen neler? Bunlar çıkılsın açıklansın. Akil insanlar bölgeyi geziyor, şimdi bunlar 75 milyon insanı ikna etmeye çalışıyor, dağdaki teröristi ise ikna edemiyor. Madem o kadar gücünüz var gidin onları ikna edin adalete teslim edin. Gereken yapılsın. Biz bunun arkasındayız” diye konuştu.

Beşikdüzü'ndeki ziyarete CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu ve Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan katıldı.

Konuşmaların ardından milletvekilleri Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Tonya, Akçaabat ve Düzköy ilçelerine hareket ederek ziyaretlere başladı.

27 Nisan 2013 Cumartesi günü yayınlandı