CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'den Başörtüsü Tepkisi

Başörtülü 4 milletvekillerinin TBMM'ye girmesinin ardından Genel Kurul'da konuşma yapan CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce sert sözleri tansiyonu yükseltti.
Muharrem İnce Tbmm Genel Kurulu Grup Başkanvekili Başörtüsü 



Öncelikle 'türban yüzde 1.5'un sorunudur' diyen Şahin'e, sadece üniversite öğrencilerini düşünüyoruz diyen sayın başbakana, kız çocuklarımı türban yüzünden Türkiye'de okutamadım deyip erkek çocuklarını da Amerika'da okutan sayın başbakana, 'bir hrıstiyan haç takarsa , bir musevi takke takarsa, bir müslüman başörtüsü takarsa tarafsız davranamayabilir' diyen sayın Arınç'a saygılarımı sunarak başlıyorum diyen İnce konuşmasını söyle sürdürdü: ''Şimdi de dinin emridir diyor sayın başbakan. Peki dinin emriyse, sadece dinin bir tane mi emri var? Yetimin hakkını yememek, ihalelere fesat karıştırmamak, milletin içine nifak sokmamak, açları doyurmak dinin emri değil mi?

Şimdi soruyorum, miras konusunda da bu emri yerine getirecek misiniz? Kız çocuklarına bir pay erkek çocuklarına iki pay verecek misiniz? Örtünen kardeşlerime sesleniyorum. Babanızın mirasından bir pay, erkek kardeşinize iki pay verecek misiniz?

Seçim yaklaşırken sizin üzerinizden siyaset yapılmasına mağdur edebiyatı yapılmasına izin vermeyeceğiz. O arkadaşlara şunu soruyorum. ' İktidar olmak için papaz elbisesi bile giyerim ' diyene ya olduğun gibi görün ya da göründüğü gibi ol diyebilecek misiniz? Bunu merak ediyorum.

Başörtülülür de bizim bacımız başörtüsüzler de bizim bacımız. Benim bir tane bacım var o da kapalı. Dört arkadaşınız resetlenmiş ya. Benim kızkardeşim 12 yaşından beri resetlenmiş. Başörtülü bacım dediğim zaman benim ağzıma yakışır. Ama ben siyaset için kullanmam. Oy için kullanmam, rant için kullanmam. Size de kullandırmayacağız, bunun böyle bilinmesini istiyorum. ''


Muharrem İnce Hakkında
Muharrem İnce, 4 Mayıs 1964'te Yalova Elmalık köyünde doğdu. Babasının adı Şerif, annesinin adı Zekiye'dir. Fizik Öğretmeni; Uludağ Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Fizik-Kimya Öğretmenliği Bölümünü bitirdi. Değişik liselerde ve dershanelerde fizik öğretmenliği ve müdürlük yaptı. Yalovaspor Basın Sözcülüğü görevini yürüttü. Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanlığı görevinde bulundu. 22 ve 23. Dönemde Yalova Milletvekili seçildi. 24. Dönemde T...
devamı
31 Ekim 2013 Perşembe günü yayınlandı