Bozkır: HDP kendisini kamufle ediyor

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, NTV ' de katıldığı bir programda genel seçimlerde HDP ' nin beklediği oy oranını alamayacağını söyledi. Katılımın yüksek olması halinde HDP ' nin işinin zor olduğunu söyleyen Bozkır “Seçime katılma nispetin de HDP ' nin başarısı da değerlendirilecektir. Yani %70 oranında bir katılımın olduğu bir yerde HDP ' nin % 10 ' a varsa belki çok daha kolay olabilir. Çünkü netice de 2 – 2buçuk milyon oydan bahsedilir. %80 ' ne çıktığı zaman o oy belki de 4 milyon oy demektir. Ben katılım halinde HDP ' nin mevcut oyunu çok fazla artırabileceğini düşünmüyorum.” dedi.
Avrupa Birliği Genel Seçimler Volkan Bozkır Hdp 


KAMUFLE EDİLMİŞ GERÇEK YAPI ORTAYA ÇIKACAKTIR

HDP ' nin seçimler öncesinde gerçek yüzünü sakladığını söyleyen Bakan “Zaten söylemleriyle gerçek yapısı hakkında çok büyük fark var ve önümüzdeki dönemlerde halkımız bu farkı çok rahat bir şekilde anlayacaktır. Bir anlamda kamufle edilmiş gerçek yapı ortaya çıkacaktır. Oylarında bir artış olabileceğini hiç sanmıyorum, %10 barajını geçebileceğini düşünmüyorum.” İfadelerinde bulundu.

HDP ' NİN PKK İLE DOĞRUDAN İLİŞKİSİ VAR

HDP ' nin kitle partisiymiş gibi bir hava yaratılmaya çalışıldığını söyleyen Volkan Bozkır şunları ifa etti:

“HDP tabiatıyla bugüne kadar tabiatıyla girdiği zaman %5 ' in üzerine hiç çıkmadı. Onun üzerine de barajı aşabilmek için bağımsız adaylar olarak girdi. Aslında HDP ' nin PKK terör örgütüyle doğrudan bir bağlantısı vardır. Adayları da Kandil veya PKK yönetiminden gelen listelerle aday olurlar. Bu seçimde başka bir tablo ortaya koyulmaya çalışılıyor. Sanki böyle PKK ile ilişkisi olmayan bir partiymiş, tüm Türkiye ' yi kapsayan kitle partisiymiş yapısı ortaya konulmaya çalışılıyor. Onun için diğer kesimlerden adaylar listelerde yer aldılar. Fikirlerinin arkasındaki düşünceler ortaya çıktıkça, ben HDP ' nin beklendiği gibi bir rüzgar yaratacağını düşünmüyorum. '

BEYAZ GAZETE


20 Mayıs 2015 Çarşamba günü yayınlandı