Bozdağ'dan CHP'ye eleştiri

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Anadolu Ajansı Editör Masası'nda soruları yanıtladı.
Başbakan Başbakan Yardımcısı Anadolu Ajansı Bekir Bozdağ 


Bozdağ, son günlerde yaşanan SİHA tartışmlarıyla ilgi 'PKK SİHA'lardan rahatsız, PKK'ya destek verenler de rahatsız, Peki CHP niye rahatsız?' diye konuştu.

HAKLARINDA SORUŞTURMA VAR

SİHA olayının aslını anlatan Bozdağ 'Bilgi çok net. SİHA'ların görüntüsü çok net. Uzun zamandır güvenlik güçleri tarafından takip ediliyorlar. Olayın olduğu gün de aynı kişiler, 4 kişi takip ediliyor. SİHA'lar bunları vuruyor. Bunlar silahlı, üzerlerinde silah da var. Diğer kişiler ise bunlarla irtibat içinde olan terör örgütü üyeleri, işbirlikçiler, onlara destek sağlayanlar. Hem silah var hem terör örgütünün elbiseleri var hem de onların terör örgütü üyesi olduğuna dair takipler, soruşturmalar var.' ifadelerini kullandı.

CHP'DEN PKK'YA DESTEK

Siviller vuruluyor yalanının PKK destek olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı 'Teröristin kimliği mi olur, dünyanın neresinde görülmüş teröriste kimlik sorulduğu? Terör eylemi yapana; askere, polise, sivil vatandaşa saldırana 'Dur bakayım, kimliğine bakayım. Seninle öyle mücadele edeceğim' diye sorulan bir terörle mücadele yöntemi var mı? Yok böyle bir şey. Güvenlik güçlerimiz terörle etkin ve kararlı mücadelesini sürdürmektedir. Bu, tamamen PKK terör örgütünün hendek terörü döneminde de yaptığı gibi 'Türk güvenlik güçleri sivilleri öldürüyor' iftirasını teyit etmek maksadıyla CHP'den PKK'ya sağlanan bir destektir.' dedi.

CHP NİYE RAHATSIZ?

SİHA'ların PKK'nın belini kırdığı söyleyen Bozdağ 'PKK terör örgütü SİHA'lardan rahatsız. Rahatsız olabilir çünkü SİHA'lar onları vuruyor. PKK'ya destek veren çevreler de rahatsız. Terörün belini kırıyor, SİHA'lar.Türkiye düşmanı ülkeler güçler, uluslararsı örgütler de bu SİHA'lardan rahatsız olabilir. Türkiye'nin elini güçlendiriyor, PKK'yla mücadelede. Peki bu CHP niye rahatsız?' diye konuştu.
14 Eylül 2017 Perşembe günü yayınlandı