Başbakan Yardımcısı Işık, esnaf ziyaretlerinde bulundu, vatandaşlarla sohbet etti - ŞIRNAK

- Başbakan Yardımcısı Işık, Şırnak'ta - Esnaf ziyaretinden detaylar - Kadın ve gençlik merkezini ziyaretten görüntüler - Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'ın açıklamalarıBaşbakan Yardımcısı Işık Şırnak'ta - Işık: - "Özellikle çukur eylemlerinden sonra şehri yaşanmaz hale getiren, insanların hayatını zindan eden ve insanların evini, barkını, yurdunu bırakıp gitmesine sebep olan çukur teröründen sonra Şırnak'ta yeni bir dönem başladı" - "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, başbakanımızın koordinasyonunda, bütün bakanlar ve hükümet olarak Şırnak'ın hak ettiği yere bir an önce gelmesi için her türlü gayreti gösteriyoruz"ŞIRNAK (AA) - Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Özellikle çukur eylemlerinden sonra şehri yaşanmaz hale getiren, insanların hayatını zindan eden ve insanların evini, barkını, yurdunu bırakıp gitmesine sebep olan çukur teröründen sonra Şırnak'ta yeni bir dönem başladı.
" dedi.
Işık, bazı temas ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Şırnak'ta Sanat Sokağındaki esnafa ziyarette bulundu, vatandaşlarla sohbet etti.Şırnak Belediyesi Kadın ve Gençlik Merkezini ziyaret eden Işık, burada eğitim gören gençler tarafından def çalınıp şarkı söylenerek karşılandı.Daha sonra valiliği ziyaret eden an Işık, burada yaptığı konuşmada, geçen yıl Milli Savunma Bakanıyken kenti ziyaret ettiğini anımsattı.Şırnak'ta 13 ayda çok ciddi değişim yaşandığını dile getiren Işık, şehrin yeniden ayağa kalktığını aktardı.Şırnak'ta terör mağdurları için yapılan konutların Haziran ayının sonuna kadar büyük oranda biteceğine dair ilgili birimlerden bilgi aldığını aktaran Işık, alt yapı ve üst yapısıyla yeni bir Şırnak'ın doğduğunu kaydetti.
Işık, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Şırnak, terör örgütünün uzun süredir gelişmesini, kalkınmasını engellediği, bu bölgenin yatırım alması konusunda çok ciddi engeller çıkardığı ilimizdir. Özellikle çukur eylemlerinden sonra şehri yaşanmaz hale getiren, insanların hayatını zindan eden ve insanların evini, barkını, yurdunu bırakıp gitmesine sebep olan çukur teröründen sonra Şırnak'ta yeni bir dönem başladı.
Huzur ve güven sağlanınca Şırnak'ta geleceğe yönelik çok ciddi ümitler ve yatırım planları var. Gençlerimizin ve çocuklarımızın gözlerindeki pırıltıyı görmek bizi ayrıca memnun ediyor. Ben Şırnak'ın gelecekte çok daha güzel bir noktaya geleceğine inanıyorum." - "Şırnak'ın hak ettiği yere bir an önce gelmesi için her türlü gayreti gösteriyoruz"Ziyaretlerinin temel amacının kamu yatırımlarının koordinasyonunu yapmak olduğunu aktaran Işık, Şırnak'ta güzel bir gün geçirdiğini ifade etti.
Şırnaklı vatandaşların yoğun bir ilgi gösterdiğine dikkati çeken Işık, şunları kaydetti:"Güvenlik güçlerimiz terörle çok yoğun ve etkili bir mücadele yürütüyorlar. Ancak terörle mücadelenin güvenlik boyutu dışındaki diğer boyutlarında da tam bir başarının elde edilmesi için şu ana kadar yapılan çalışmaları değerlendireceğiz. Bundan sonra yapılması gereken çalışmaları da müzakere edip Ankara'ya döndüğümüzde de buradaki konuları adım adım takip edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başbakanımızın koordinasyonunda bütün bakanlar ve hükümet olarak Şırnak'ın hak ettiği yere bir an önce gelmesi için her türlü gayreti gösteriyoruz."
Terörle Mücadele Gençlik Merkezi Terör Mağdurları Hükümet Terör Örgütü 

2 Şubat 2018 Cuma günü yayınlandı