Başbakan Erdoğan: Tweet'leri Çok Takip Etmem Ama...

Yaptığımız bu büyük açılışlar bu milletin insanlarını sevindirmez mi? Dünden bu yana 15 gün süreyle Marmaray ücretsiz çalışacak dedik. Şimdi vatandaş Arılıkçeşme'den Kazlıçeşme'ye gidiyor geliyor. Birileri aynı şekilde ilk günden oradaki hassas çekilmemesi gereken imdat yerini çekiyor. Orada ister istemez Marmaray'da sıkıntı meydana geliyor. Medya hemen hazırlıklı onlarda çekimi yapıyor bununla birlikte tweetler başlıyor. Böyle anlayış olur mu? Kimin neyi merak ettiğini anlamak bakımından bu çok önemli. İsteseler de istemeseler de millet istikametini bulmuş. Ben pek tweetleri takkip etmem ama tweetlerde güzel şeyler de oluyor. Ecdadmız gemileri karadan yürtüttü Ak Parti'de Marmaray'ı denizin altından yürütüyor. Tabi hamdolsun bunların hayallerin ulaşamadığı yere icratımız oluşuyor. Bunu ilk söylediğimiz andan itibaren bizim le de dalga geçiyorlardı. Bu rüya gerçekleşti. Bununla da kalmayacağız. 2015 yılında iki katlı tüneli inşa ediyoruz. Boğaz'da üçüncü köprüyü de yapıyoruz. O da 2015 yılında bitecek bunları yaparken hepsinin ayrı işlevi olacak.
Başbakan Hastane Marmaray Kazlıçeşme Recep Tayyip Erdoğan 


Türkiye'de oluşturulmaya çalışılan kutuplaşmanın mimarı Ak Parti iktidar değildir bizzat muhalefet partileridir. Her türlü beceriksizliği, yolsuzluğu, ufuksuzluğu bu parti yöneticileri örtmeye çalışoyorlar. Özalp'te bir dere akıyor derenin içi çöp. Fakat vatandaş kendini bir şeye kilitlemiş sanırım kurulmuş.Hastane diyorlar. Biz kendilerine dedik hastanenizi biteceğiz dedik. Fakat şu dere size bir şey vermiyor mu? Bu zor iş değil. Belediye içeriye dozele girip orayı temizlemiş olsa oradan tertemiz nehir akacak. O ideoloji gözleri köreltiyor. Böyle anlayış olabilir mi? Bu sizin asli temizlik kültürünüzü ortadan kaldırıyor. Aynı manzara İzmir'de de yaşanıyor. Ege'nin incisi İzmir hak etmediği ihmale maruz kalıyor. Metro olayı yarım kalmıştı. Yarım kaldığında biz bakanımıza bu işi ele alacaksınız dedik. Böylece tamamladık sonra da geldik muhalefetin genel başkanı ile açılış yaptık. İzmir şuanda çok ileri konumda değil. Buranın su konusunu belediye kendisi çözmesi gerekir. Ama bunu bile buraya biz getirdik. Bende belediye başkanlığı yaptım. Bana dönemin hükümeti su konusunda destek vermedi. Bugün mutlu oldum İzmir bayraklarla donatılmış vaziyette. Temenni ediyoprum ki o ruhu kavrayalım. Mesele o.
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
30 Ekim 2013 Çarşamba günü yayınlandı