Başbakan Erdoğan Kırgızistan'da gazetecilerin sorularını yanıtladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan Cumhubaşkanı Almazbek Atambayev ile ortak düzenledikleri basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Kırgızistan Anamuhalefet Recep Tayyip Erdoğan Almazbek Atambayev 


Suriyeli PKK'lıların bir kısmının Suriye'ye geçtiğini ve geri çekilme sürecinin iyi bir şekilde işlediğini belirten Erdoğan '' Bu süreçle ilgili zaman vermek mümkün değil.Çözüm sürecine Türkiye'de tüm kesimler destek veriyor ve biz de bu süreci sakin bir şekilde sürdürmenin gayreti içerisindeyiz;çünkü kan akmasın,analar ağlamasın,gözyaşı dursun diyoruz.Bunun için de sorumluluk makamında olan bir yönetim olarak bu süreçte her şeye rağmen başarmanın gayreti içerisinde olacağız. ''diye konuştu.

Kırgızistan'a 104 iş adamı ile geldiklerini söyleyen Erdoğan'' Bu 104 iş adamımız Kırgızistan'a yatırım umuduyla geldi.Burada atılacak adımlarda yatırım imkanları için mevzuat ne kadar kolay kılınırsa yatırımcı o kadar rahat adımını atar.Bunun için iki şey ister:güven ve istikrar.Eğer yatırımcı güven ve istikrar görürse yatırımını yapar.Şu anda Kırgızistan'da tüm parlamento ve siyasi partiler mevcut yönetime gerekli desteği bu istikamette vermeleri halinde ben inanıyorum ki Kırgızistan bu sıçramayı yaşayacaktır.'' dedi.

CHP'li milletvekillerinin Silivri'deki tavrını, yargıya işgal hareketi olarak nitelendiren Başbakan '' Böyle bir işgal hareketi olunca ister istemez oradaki mahkeme başkanı da mahkemeye son verdi ve olayı yarına tehir etti.Dışarıda yapılan eylemler Türiye'ye yakışan hareketler değildi;ama demek ki ana muhalefet partisine yakışan hareketlerdi.Kendilerini çok iyi tanımladılar.'' ifadelerini kullandı.






Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
10 Nisan 2013 Çarşamba günü yayınlandı