Başbakan Erdoğan'dan Bayram Namazı Sonrası Açıklama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını Ataşehir Mimar Sinan Camii'nde kıldı. Cami çıkışı basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başbakan Erdoğan şunları söyledi:
İmralı Adası Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Bayram Namazı Mısır Recep Tayyip Erdoğan 


' Maalesef özellikle Suriye'de, Mısır'da, Libya'da, Myanmar'da sıkıntılarla girdik. Afrika'nın değişik bölgelerinde sıkıntılarla girdik. İnsanların kimyasal silahlarla öldürüldüğü konvansiyonel silahlarla öldürüldüğü bir ortamda girdik. Yani kimyasal silahlarla öldürmenin sanki suç olmadığı, bin 400 tane kimyasal silahla öldürülen var. Öbür tarafta 120 bine yakın insan konvansiyonel silahlarla öldürüldü. Sanki suç değilmiş gibi izah edildiği bir tablo ortada. Bize göre eğer sonuç ölümse burada insanlar öldürülüyorsa ister kimyasal olsun ister konvansiyonel silahlarla olsun suçtur. Bunlara karşı tüm insanlığın ortak tavır alması gerekir. Şu ana kadar böyle bir tavır alınamadığını görüyoruz. BM Güvenlik Konseyi zaten şu anda istikametini kaybetmiş vaziyette böyle bir tablo ile iç içe. Ve adeta bir daimi üyeler arasında yaşanan sıkıntılarla, bir kararsızlığı işliyor. Tabi bunun tarihe hesabını veremeyeceklerdir. Tarih bunun hesabını soracaktır. Bizler bugün varız yarın yokuz. Bu hesabı tarihin soracağına inanıyorum. Böyle bir ortamda yaşayacağımız bayramın temennimizi, milletimiz için birlik beraberliğe, İslam dünyası için birlik beraberliğe vesile olmasını diliyorum. İnşallah halklar bunu çözer. ' ifadelerini kullandı.


Deniz Kuvvetleri Komutanlığı (DKK) Kurmay Başkanı Koramiral Atilla Kezek ve DKK Teknik Başkanı Tuğamiral Sami Örgüç'ün istifasını değerlendiren Başbakan Erdoğan, '' İstifa beklemezdim bu konuda samimi dürüst vatanını milletini seven bir generalin veya amirelin böyle bir süreç içinde istifa etmesinin gferekçesini bilmiyorum. Nasıl böyle bir şey yaparlar anlamak da mümkün değil. Yargıda olan bir süreç vardır. Gerekçesinin bilmeden de herhangi bir açıklama yapmayı doğru bulmuyorum. '' dedi.

BDP tutum ve söylemleri hakkında da açıklama yapan Başbakan Erdoğan, İmralı ile BDP arasının açılıp açılmadığı yönündeki soruya da, şu cevabı verdi: ' İmralı'da ne konuşulmuştur bunu bilmediğim için de BDP heyetinin açıklaması üzerinden açıklama yapmam doğru olmaz. BDP'nin İmralı ile arasının açılmasından çok, BDP verdiği mesajlarla Adalet Bakanlığımız ile arasını açmış olmasın. Verdiği mesajlar bu dozda giderse, bu sefer Adalet Bakanlığı ile arasını açar ki bir defa böyle bir görüşmenin ipleri kopar. Bunu açık net söylemek zorundayım. Böyle sınırı aşan ve tahrik kokan mesajlara hükümet olarak biz de evet diyemeyiz. ' şeklinde konuştu.



Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
15 Ekim 2013 Salı günü yayınlandı