Başbakan Erdoğan: BDP Açlık Grevlerine Tavır Koymuyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grubu Toplantısı ' nda konuştu.
Enflasyon Fitch İhracat Kemal Kılıçdaroğlu Recep Tayyip Erdoğan 


Başbakan Erdoğan, Fitch ' in Türkiye ' nin kredi notunu artırmasını olumlu bulduklarını söyledi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ' nun hükümetin ekonomi politikasına yönelik eleştirilerine tepki gösteren Erdoğan, “Ne zaman hükümeti yerse, dünyadan övgüler geliyor. Bahtsız bedevi misali” dedi. Erdoğan, yerel seçimlerin Mart 2014'te yapılacağını açıkladı.

Başbakan Erdoğan ' ın konuşmasından satır başları şöyle;

Bizim derdimiz milletimizin derdi. Bizim özlemlerimizin milletimizin özlemidir. Bizim iyasetimiz elit siyaseti değil hizmet siyasetidir. Bizim siyasetimiz sadece bir etnik grubu ve bölge insanlarını değil 75 milyon vatandaşımızın tamamını kucaklamaya yöneliktir. Yılda 2 defa tekrarladığımız istişare toplantısı geleneğimizi bundan sonra da sürdüreceğiz. Bu toplantılarda görüşleriyle gerekli desteği sağlayan bütün arkadaşlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ekonomimizle ilgili sevindirici haberleri almaya devam ediyoruz. İhracat rakamları açıklandı 124.800 milyon dolara çıktı. İhracatımızdaki artışı inşallah bundan sonra da devam ettireceğiz. Bundan sonraki aylarda da ihracatımızdaki artışın devam etmesi noktasında ilgili arkadaşlarımızın aynı heyecanı paylaşması devam edecektir.

'GELİŞMEYİ OLUMLU BULUYORUZ AMA...'
Enflasyonu kontrol altında tutmaya devam edeceğiz. Dün Fitch Türkiye'nin kredi notunu yükseltti. Kredi notunun arttırılması ülkemize gelecek sermaye açısından teşvik edici bir öneme sahip. Bizim elimizi güçlendiren bir araç durumunda. Borsa tarihi rekor seviyeye çıktı faizler ise 6.7 oranına geriledi. Uzun zamandır hak ettiğimiz bu gelişmeyi olumlu buluyorum.Fitch'in kredi notumuzu yükseltmesi önemli bir gelişme olmakla beraber biz notumuzun olması gereken seviyede olmadığını düşünüyoruz. Bizden kötü ekonomisi olanlara A notu veren Fitch bize gereken notu henüz vermemiştir. Son 10 yılda yatırımlar 11 milyar doları açması da önemli bir noktadır. Kredi derecelendirme kuruluşları konusunda yeniden yapılanmaya ihtiyaç var. Siyasi, ideolojik bir yaklaşım istemiyoruz. Bunu Yunanistan için söylüyorsunuz ama Türkiye için de söyleyin. Önümüzdeki dönemde BM başta olmak üzere bu gibi kurumların yeniden yapılanması gerektiğini düşünüyoruz.

Bu olumlu gelişmelerin tesadüfen gerçekleştiğini sanmasın. Uyguladığımız politikalar beraberinde başarıyı getirdi. Güçlü bankacılık sektörümüz var. Büyük önem verdiğimiz yapısal reformlarımız var. Büyüme ve istihdam alanında yakalanan performans ortadadır. Son 10 yılda kişi başına milli gelir 3 kat arttı. Birçok göstergede yaşanan göstergeler bu sağlam duruşun neticesinde bu noktaya geldi.

2009 yılında üretim ve istihdam tabanımızın korunması için birçok önemli karar aldık. 2010 ve 2011 yılında dünyada en hızlı büyüyen ülke olduk. Bizim hedefimiz sürdürülebilir büyüme ortamını daimi kılmak. Şimdi geldiğimiz noktada cari açık ciddi manada düşüş eğilimine girdi. Bunu yeterli görmüyoruz. Hedefimiz 2013-2015 planını kapsayan orta vade planının en başta gelen maddesidir. Avrupa ekonomilerinin önünde hala zorlu dönemeçler var. Avro bölgesinde tüketici ve yatırımcı güveni derinden sarsıldı. Ülkemizde ise Orta VAdeli programla program ve hedefler uluslararası yatırımcılar tarafından da son derece gerçekçi görülüyor.

'BAHTSIZ BEDEVİ MİSALİ'
Muhalefet hala başka telden çalmaya devam ediyor. Sayın Kılıçdaroğlu gazetecilerle ilgili yaptığı açıklamalarda hükümetin ekonomisini yerden yere vurdu. Allah ' tan sabah konuştu. Bir kaç saat sonra Fitch Türkiye'nin notunu arttırdı. Bu açıklamayı yaptıktan sonra sen ne yaptın sen buna da bir kılıf bulursun. Kılıçdaroğlu ne zaman Türkiye'yi eleştirse dünyadan Türkiye'ye övgüler yağıyor. Buna önünü görememek mi denir Türkiye'ye şaşı bakmak mı denir ben milletimin takdirine bırakıyorum. Hani var ya bahtsız bedevi misali.
Kılıçdaroğlu doların değerini niye düşürdünüz diyor. İşte ulusalcı kafa bu. Ulusal onurumuz için gerekirse can veririz. Sizin gibi çakma ulusalcılar bu milli hassasiyeti anlayamazlar. Dün bizim 2023 hedefimizi gerçekleştiremeyeceğimizi söyledi. Hedefler benimsemiş o güzel gelişme. Patente sahip çıkmaya başlayan Bahçeli'yi de bu arada kutluyorum, 6. kez genel başkan oldu.

'LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ'
Kurultayda Bahçeli somut tek bir hedef koymadı. Bir proje ortaya konulan toplantılardır bu tür toplantılar. MHP kurultayında retorikten başka bir şey yok. Lafla peynir gemisi yürümez. Milletin önüne bir gelecek vizyonu koyamayanlar milletin takdirine de mazhar olamazlar. Bu ülkenin geleceğine dair hiç bir perspektif sahibi olmayanlara diyoruz ki bizi izlemeye devam edin. Türkiye'ye kazandırmaktan şeref duyduğumuz 2023 hedefinin artık milli bir hedefe dönüştürmesi bizi memnun etti. Zımni olarak bizim 2023'e kadar iktidara kalacağımızı söylüyorlar. Muhalefet partileri artık AK Parti ile değil kendileriyle yarıştırıyorlar. Bu yarışta en çok ana muhalefet için yarışırlar.

Demokrasinin olmadığı yerde sağlıklı bir ekonomi oluşturamazsınız. Öğrenci öğreniyor. Bozuk saat günde iki kez doğruyu gösterdiği gibi Kılıçdaroğlu da kırk yılda da olsa doğru bir söz söyledi.Siz halkın olmadığı bir demokrasiyle yönetmeye kalkarsanız Türkiye'yi hak ettiği büyümeye kavuşturamazsınız. Sivilleşmeyi bir sorun olarak görürseniz ne ticaret artar ne de ekonomi büyür. Eğer siz bir kesimi dışlar ötekileştirirseniz ekonomide sağlıklı bir büyüme gerçekleştiremez.

AK Parti'nin sağladığı ekonomi başarısının altında bu özgürleşme hamleleri yatıyor. Bu mücadele sadece çetelere, karanlık odaklara değil onlarla ideolojik yakınlığı olan başını CHP'nin çektiği kanada karşı yapıldı. Bugün siyaset normalleşmeseydi Türkiye ekonomide rekorlar kıramazdı. Yolsuzluklar önlenmeseydi bu yatırımlar yapılamazdı.

Biz bir CV ile genel başkan koltuğuna oturmadık, bunu da doğru bulmayız. Kemal Kılıçdaroğlu ' nu dürüst biri olarak sunuyor bize medya, al birini vur ötekine.

Şemdinli ' de yapılan saldırıda 11 yaşındaki bir çocuğumuz şehit oldu, 18 vatandaşımız da yaralandı. Terör örgütü önceki gün yine alçak yüzünü gösterdi. Bu caniler küçücük çocukların kastederek nasıl bir vicdana sahip olduklarını gösterdiler.

' Başbakan çok sert konuşuyor ' diyorlar. Elma şeker mi dağıtacaktık.

Diyarbakır Valiliği önünde devlete karşı aslan kesilenler, örgütün cinayetleri karşısında süt dökmüş kedi gibi oluyorlar. Okullara yapılan saldırılarda kağıttan kaplana dönüşüyorlar. Masum insanlarının ölümünü kınamayanlar, bu kanlı oyunun bir parçası olurlar. Örgütü kınamamak nasıl bir tutarsızlıktır. Biz ' terör örgütü silah bıraksın ' dedikçe kana, cana ölüme daha çok sarılıyorlar. Ölümlerden sapkın bir haz duyar haline gelmişlerdir.

'İSTİSMARA GELENLERE HADDİNİ BİLDİRENLERİ KUTLUYORUM'
Cezaevindekileri açlık grevlerine göndermek vicdansızlık değil de nedir. Açlık grevlerine BDP ve bölücü terör örgütü sevk ediyor. Niçin bölücü terör örgütü tavrını ortaya koyamıyor? Ben diyorum ki; ' elinizi bu insanların yakasından çekin. ' Örgütün kamplarında çocukları bulunan ailelere sesleniyorum; sizin çocuklarınızın canları üzerinden saltanat düzeni kuranlara izin vermeyin. Bunlar çocuklarınızı kullanarak taşeronluk görevlerini yerine getiriyorlar. Taziye evine istismara gelenlere haddini bildiren aileleri kutluyorum. Siz kararlı durursanız, terör örgütü asla kimseye zarar veremez. Kürt kardeşlerimin en büyük sorunu, terör örgütüdür. Ben ' Kürt kardeşimin imanı ve inancıyla bunların karşısında dimdik dursun ' diyorum.

'YEREL SEÇİMİ MART'TA YAPACAĞIZ'
Büyükşehir Yasası ' nda hizmet anlayışımızı yeniden düzenliyoruz. Yerel seçimleri 2014 Mart ' ında normal zamanında yapacağız.
Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dünyaya geldi.ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı.1971 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha s...
devamı
Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
6 Kasım 2012 Salı günü yayınlandı