Başbakan Davutoğlu ABD'de basın toplantısı düzenledi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, NewYork'ta basın toplantısı düzenledi.
Başbakan Avrupa Filistin Suriye Ahmet Davutoğlu 


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

2 milyon Suriyeli barındırıyoruz. Mültecilerin durumu BM'nin gündeminde.

Ben daha önce yaptığım konuşmada BM'de Filistin bayrağının dalgalanacağını duyurmuştum. Böyle bir şey bizi oldukça mutlu etti.

Mülteci krizi küresel bir krizdir. Bunu engellemek için Esed'in katliamlarını durdurmak gerekir. Eğer mümkünse mülteci krizi Suriye sınırları içinde çözülmeli. Bunu tüm liderlerle görüşüyoruz. Buraya gelmeden önce tüm liderlere mektup yazdım.

Türkiye mültecilere en çok kapı açan ülke. Şuanda da uluslararası camiada da Avrupa'ya doğru önemli bir göç dalgası var. Bunu da masaya yatırıyoruz. Ben de küresel göç konularıyla ilgili de bir açıklama yapacağım. Bu noktada küresel göç trajedilerini de anlatma fırsatı bulacağız.
Ahmet Davutoğlu Hakkında
Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversiten...
devamı
28 Eylül 2015 Pazartesi günü yayınlandı