Başbakan Davutoğlu: 3 alanda mücadele ettik

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. Davutoğlu'nun gündeminde Soruşturma Komisyonu'nun 4 eski bakanla ilgili verdiği karar vardı.
Başbakan Ak Parti Grup Toplantısı Ahmet Davutoğlu 


Davutoğlu, ' Soruşturma Komisyonu hukuki bir süreçtir ve objektif bir şekilde ele alınır. Bakanlar iddialar üzerine istifa etti ve kendi talepleri ve AK Parti iradesi ile komisyon kuruldu. Komisyonun kendi kuralları içerisinde işlemeli. Kendi görüşlerini vicdanları ile ortaya koyarlar tekrar söylüyorum hiçbir komisyon üyesine telkinde bulunmadık. Muhalefet ise her gün ihsası reyde bulundular. Hiçbir şkeilde telkinimiz olmadı ve komisyondan çıkan rapora herkesin saygı duyması gerekir. Müdahale doğru değildir.

Biz AK Parti olarak bu konuda siyasetin atması gereken adımların tamamını attık. Çok küçük hesaplar içine girenlerin yürüttüğü kampanyaya dikkatinizi çekmek istiyorum. Yüze meclisi yönlendirmeye çalışanlar var.

Onların bilmesi gerektiği AK Parti bir ahlak ve reform hareketidir. Hiçbir yardım almadan ekstra petrol ve doğalgaz bulmadan ekonomi bu hale geldiyse bu büyük başarıdır. Biz 12 yılda 3 Y ile mücadele ettik. Yasaklar, yolsuzluk ve yoksulluk. Baştan itibaren yolsuzluklara karşı büyük bir mücadele ettik. Statükoya teslim olmadık. ' dedi.

Ahmet Davutoğlu Hakkında
Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversiten...
devamı
6 Ocak 2015 Salı günü yayınlandı