Atık kerestelerden yaptıkları, başkan adayını şaşkına çevirdi

Emekli öğretmenin yaptığı tahta oyuncaklar
Başkan Adayı Emekli Öğretmen Öğretmen Allah Öğretmenlik 

-Başkan adayı Yıldırım’ın ziyareti
-Emekli öğretmenle sohbeti
-Bodrum katı dolduran oyuncaklardan detaylar
-Emekli öğretmenin açıklaması
-Yıldırım’ın açıklaması

( İSTANBUL )- Bodrum katta başarılı eserseler yapan emekli öğretmene sürpriz ziyaret- Emekli öğretmen Muzaffer Sağır, “Emekli olduktan sonra yine çocuklarla birlikte olmak uğruna bu çalışmayı ahşaba döktüm”- Başkan adayı Yıldırım, “Bu bir hikaye. Bu hikayeyi ortaya çıkarmamız lazım. İnşaallah hocama elimizden geleni yapacağız” İSTANBUL

- Atık kerestelerden çeşit çeşit oyuncaklar yaparak bodrum katı atölyeye çeviren emekli öğretmene sürpriz ziyaret. Bodrum katta yıllardır ahşabı sanata çeviren emekli öğretmeni duyan Başkan adayı İsmet Yıldırım, gece yarısı ziyarette bulunurken, gördükleri karşısında şaşkına döndü. Bir zamanlar öğretmenlik yaparken çocuklarla atık kerestelerden oyuncak yapmaya başlayan Muzaffer Sağır, bu ilgisini emekli olduktan sonra da sürdürdü. Yaklaşık 20 yıldır kerestelerden ve sokakta bulduğu tahta parçalarından oyuncak üreten Muzaffer Sağır bir süre sonra evine sığmamaya başladı.
Sağır bunun üzerine çevredeki dostlarının da yardımı ile bir binanın bodrum katını tutarak atölyeye çevirdi. O atölye şimdi yıllardır yapılan tahta oyuncaklarla doldu. Bu ilginç hikayeyi duyan AK Parti Ümraniye Belediye Başkan adayı İsmet Yıldırım ise gece yarısı emekli öğretmen Muzaffer Sağır’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Gördükleri karşısında şaşkına dönen başkan adayı Yıldırım, uzun süre atölyeyi inceleyerek emekli öğretmenden yaptıkları ile ilgili bilgi aldı. Yıldırım, “Hocam böyle bir şey anlatırken, bu kadarını tahmin etmiyordum tabi. Ben de zannettim birkaç tane kendine böyle, kendini tatmin için bu konuda el emeğini çıkarmak için yaptığı bir şey zannettim. Ama buraya geldim şaşırdım yani. Bu bir hikaye. Bu hikayeyi ortaya çıkarmamız lazım. İnşaallah hocama elimizden geleni yapacağız” dedi.
Bu değeri ortaya çıkardıktan sonra değerlendirmemiz gerekir diyen Yıldırım, “Böyle bodrumlarda olmaz bu iş. Böyle bir yer, Avrupa’da olsa bir müzenin etrafında verirler atölyeyi, bir de ahşap müzesi kurarlar bunları satarlar” şeklinde konuştu.
Emekli öğretmen Muazaffer Sağır, “Eğitim sisteminin işitsel görsel ve bedensel olduğunu bildiğim için çocuklarla birlikte maketler yapardık, maketler oluştururduk. Emekli olduktan sonra yine çocuklarla birlikte olmak uğruna bu çalışmayı ahşaba döktüm. Yine çocuklarla birlikte olma yolunu seçiyorum. Aynı şekilde atık malzemenin dönüşümünü sağlamaya çalışıyorum. Çünkü dünyada hiçbir şey çöp değildir. Her şeyden bir şeyler yapılır mesajını vermek istiyorum” ifadelerini kullandı.
25 Şubat 2019 Pazartesi günü yayınlandı