Akşener, 'Çakmak Barajı sorununu biz bitireceğiz'

Meral Akşener'in konuşması

( EDİRNE ) Akşener, "Çakmak Barajı sorununu biz bitireceğiz" EDİRNE
Vatandaşlık Cumhurbaşkanlığı Genel Seçimler Cumhurbaşkanlığı Seçimi Milletvekilliği 


- Akşener, partisinin Uzunköprü İlçe Başkanlığınca Adalet Meydanı'nda düzenlenen mitingde, 24 Haziran'da hem genel seçimlerin yapılacağını hem de cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağını söyledi.

Akşener, “burada büyük bir neşe içinde olacaktık, fakat sizin hemşeriniz Dramalı Mehmet Hoca’yı YSK adaylığını ret etti. 24’ünde Uzunköprü gereğini yapacak.” Akşener konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi. “Mehmet Akalın hırsızlık yapmadığını belki de ondan gitmiştir. Yolsuzluk yapmadı kimsenin malına namusuna ırzına göz dikmedi ve dramalı bir ailenin oğlu ve alnının teri ile hayatını kazanan çok önemli bir bilim adamıdır.” Önce benim partimi kurdurmamaya çalıştılar aştık, sonra seçime sokmamaya çalıştılar aştık, sonra imza ile yola çıktık milletimize güvendik milletim beni aday göstermediği takdirde nem aday maday olmuyorum dedim ve imza için yola çıktık. Ama allah bin kere razı olsun 4-5 saat içinde100 bin imzayı verdiniz, muhteremlere sesleniyorum kibir abidelerine sesleniyorum sizin zulmünüz bana geçmez. Korkunun ecele faydası yoktur. Akşener daha sonra milletvekilliği düşürülen Mehmet Akalın’ı yanına davet etti. Akşener Mehmet Akalın’ın kendisi ile beraber köşk de olacağını ve ülkeyi yönetecek olan kişilerden birisi olacağını ifade etti.
Çakmak Barajı sorunun biz bitireceğiz Akşener Uzunköprü’nün en büyük sorunu olan çakmak barajını bitireceklerini söyledi.

Akşener açıklamasının devamında Trakya bölgesinin en büyük sorunu olan Ergene nehrine düşenin öldüğünü ifade eden Akşener ergene de yaşamanın mümkün olmadığını ve ergeneyi de temizlemek allah bize nasip edecek inşallah.” Sevgili gençler ben bu adamları o lüks arabalardan indireceğim, 'İn aşağıya diyeceğim. ve size iş verinceye kadar... Gencine iş vermek devletin görevidir. O işi size tanzim edinceye kadar, o işi size istihdam edinceye kadar ayda 500 lira maaş vereceğim. Adına da vatandaşlık maaşı koydum. Karşılığında da 'İn arabadan aşağıya.' Herkes kendi arabasına binsin." ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanlığı Seçimi Hakkında
Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili düzenlemeler anayasanın 102. maddesinde belirtilmiştir. Cumhurbaşkanının görev süresinin dolmasından önceki altmış gün içinde; makamın herhangi bir sebeple boşalması halinde ise boşalmayı takip eden altmış gün içinde tamamlanır. Genel oyla yapılacak seçimde, geçerli oyların salt çoğunluğunu alan aday Cumhurbaşkanı seçilmiş olur. İlk oylamada bu çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamayı izleyen ikinci pazar günü ikinci oyl...
devamı
31 Mayıs 2018 Perşembe günü yayınlandı